Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazılarımızda Nelere Dikkat Etmeliyiz

Blogger bloglarda yazdığımız yazılarda nelere dikkat etmemiz gerekiyor, neden dikkat etmemiz gerekiyor ? Blog'unuz da yazınızı yazdını...

...
Blog Yazarı
Blogger bloglarda yazdığımız yazılarda nelere dikkat etmemiz gerekiyor, neden dikkat etmemiz gerekiyor ? Blog'unuz da yazınızı yazdınız ve yayınladınız.
Peki, Sosyal Paylaşım sitelerine gönderiyormusunuz ? Yazınızı yayınladıktan sonra arama motorlarını bekliyormusunuz ? Yazılarınızı büyük harflerle mi yazıyorsunuz ?
Yukarıda belli konuları sıraladım. Çok detaya girmeden kısaca bloglarda gördüğüm yanlış olan konuları yazarak, yeni blogcu arkadaşlara bilgi aktarmak istiyorum.

Hani hep sorarız. Blogumda eksik varmı ? Arkadaşlar Web o kadar geniş bir alan ki, eksiklik olmaması mümkün değil. Bizler bloglarımızla ticaret yapmıyoruz. Ancak bazı kurallara da web’de uymamız gerekiyor. Bildiklerimizi, okuduklarımızı aktardıkca, hatta herkes bir şeyler paylaştıkca temiz ve akıcı bir Web yaratmış olacağız.
Blog Başlıkları :
Blog başlıklarınızı mümkün olduğunca küçük harflerle yazın. Başlıklarınız da ki kelime ilk harfleriniz, vurgu amacı ile büyük olabilir. Hepsinin büyük yazılması doğru değildir. Siteleri, blogları, forumları inceleyin. Size en iyi fikri vereceklerine eminim.

Sadece bakmayın. Baktığınızı da görmeye çalışın.

Site yazım kuralı olarak, büyük harf kullanımı doğru değildir. Dikkat edin ! tarayıcınızda bir şey arayın ve bakın. Hiçbir büyük harf görecekmisiniz ?  Herhalde anlattığım konu biraz çağrışım yapmıştır. Yani büyük harf kullanımı kural dışı olduğundan, (SEO) açısından da olumsuzluklar yaratacaktır.

Blog başlıklarınız da, içeriğinizi en iyi anlatmaya çalışan 3,4 kelimeden oluşan bir cümle öbeği kullanın. Bu işlemi blogunuzdaki yazı editöründe yazı başlığı yazarken dikdörtgen kutu sınırını geçmemeye bakın. Deneyerek kendinizi test edin. Blog başlığınıza bir uzun yazı yazın.Tarayıcıdaki en son gözüken (.html) içinde başlık yazınızın hepsi görülüyormu ? 
Eğer görülmüyorsa, bilin ki yazınız uzun.
Blog yazınız blog içinde yaklaşık 13/15 cm marj sınırında olduğunu göreceksiniz.
Çok uzun linkiniz var ise, bu linki Google URL kısaltma servisi ile  kısaltabilirsiniz.

Sosyal Paylaşım
Sosyal Paylaşım siteleri :
Yazı içeriklerinizi yayınladıktan sonra mutlaka “Sosyal Paylaşım siteleri” inde paylaşın. Bazen blogları incelediğimde paylaşım butonlarının boş olduğunu görüyorum.

Yazılar bizlerin ürünüdür.Onları paylaşmassak insanların nasıl haberi olabilir. Tanıtılmayan bir ürünün sizce değeri varmıdır ? Okunmamış bir gazete gibidir. Bloglarınızda mutlaka paylaşım butonlarını bulundurun. Klasik bloglar için sorun olmayan paylaşım butonları, Dinamik Bloglar için sorun teşkil edebilmektedir. Dinamik bloglarda benim uyguladığım bir sistemi sizlerle paylaşmak istiyorum.Adı Bookmark. AddThis Sosyal Paylaşım sitesinden bu eklentiyi alarak, tarayıcınıza kurun. (+) işareti olan bir icondan ibarettir. Ancak birçok işlemi yerine getiren bir icondur. AddThis Share uzantısı adı ile yazdığım video anlatımlı yazıyı okuyarak bu eklentiyi tarayıcınıza kurup konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Arama motorlarını beklemeyin :
Yazılarınız özgün dikkatli olduğu sürece ¾ günde bir yazdığınız yazılarınıza ping atarak birçok arama motorunun blogunuzu taramasını sağlayabilirsiniz. Fazla ping atmanın da sağlıklı olmadığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Yeni yazılarınız yoksa ping atılmaz unutmayın. Pin nedir ? İnceleyin. Şahsi olarak ençok kullandığım, Ping-O-Matic (pingomatic.com) servisidir. İnceleyin test edin.

Sizleri bunaltmadan kısaca bilgi vermeye çalıştım.Umarım faydalı olmuştur. Konu hakkında farklı düşünceleriniz varsa lütfen belirtin. Uygulamada sorun yaşarsanız yardım alabilirsiniz.
Çekinmeden yorum yazın. Yorumların blogunuz üzerindeki etkiyi biliyormusunuz ?
Yorumlar da nelere dikkat etmeliyiz ? Google Drive ile iletişim formu hazırladı iseniz, iletişim formundan, yapılan yorumları nasıl cevaplayacaksınız öğrenin.
Başarılı bir site için 10 kural nelerdir, inceleyin.
Blogger Dinamik bloglarınızda, Sayfa yazılarınızın altında LinkWithin benzer yazılar widgetini ekleyebilirsiniz. LinkWithin widgetini dinamik blogunuza ekleyerek yazı postlarınızı zenginleştirin. LinkWithin ile Beş bağlantı ekleyerek yazılarınız altında, Altı sayfa bağlantısına sahip olabilirsiniz. Blog okuyucuları bir sayfayı okuduklarında aynı anda diğer sayfa bağlantılarına da ulaşabilme imkanını sağlamış olacaksınız.
Arama motorları blogunuza eklediğiniz resimleri taradığını ve aramalarda, görsellerde gösterdiğini biliyormusunuz ?

6 yorum

  1. Mrb Adnan bey..çok teşekkür ederiz bilgiler için..selamlar..emeğinize sağlık birkere daha ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ibrahim akkaya Bey, çok teşekkür ederim.Faydalı olmak güzel duygular.

      Sil
  2. Merhabalar Adnan Bey,

    Çok güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş. Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim.

    İhtiyaç duydukça bu bloğunuzu ziyarete geleceğim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun;Bey,Çok teşekkür ederim.Herzaman beklerim.Değerli yorumlarınızı almak bir zevk.
      Saygı ve Selamlarımla.

      Sil
  3. Merhabalar,

    Yazınızda paylaştığınız faydalı bilgiler için teşekkür ederim. İyi bir metin yazmak için dil bilgisi kurallarına dikkat etmek, yaratıcı ve özgün olmak çok önemli. İzninizle, ben de bu konu üzerine kaleme aldığım yazımı okumanız için sizinle paylaşmak isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iyi-bir-metin-yazmanin-incelikleri/

    Keyifli okumalar dilerim, sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Ebru hanım.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.