Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows Live Writer Blog Editörü

Windows Live Writer Blog Editörü ile bloglarınızı düzenleyebilirsiniz. Windows Live Writer ismindende belli olduğu gibi windows’un ...

...
Windows Live Writer 2011
Windows Live Writer Blog Editörü ile bloglarınızı düzenleyebilirsiniz.Windows Live Writer ismindende belli olduğu gibi windows’un sunduğu Office tabanlı yazım editörü görünümünde olup, yazılarınızı sanki word dosyasında yazar gibi kullanacağınız bir araç.Windows live writer, Wordpress ile birleşerek bir anlamda Wordpress blog editörü haline dönüşmüş görünümü ile kullanımı ön plana çıkarılarak bizlere arternatif olarak sunulmuş.Blog yazarlarının ihtiyacı olan tüm bileşenlerin mevcut olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Google Dökümanlarda bu editör özelliklerine sahip bir uygulama.Artıları ve eksileri ile sizler kullandıkca farkı dahada iyi anlayacaksınız.
Bazı özelliklerini inceleyelim.
1.Microsoft Office proğramlarında çalışır gibi yazılarınızı yazıyorsunuz. Görünüm ve tasarım güzel hazırlanmış. Görseline yabancı kalmıyorsunuz.
2.Office proğramında kullandığınız tüm biçimleme araçları mevcut. Madde imleme, paragraflama, yazı ortalamaları, bağlantı yerine kullanılan köprüleme uygulaması, sözcük sayımı, düzenleme, yayınlama, kes , kopyala, yapıştır, resim, video, harita, posta etiketleri, ifadeler, tablo oluşturma gibi birçok işlemi yapabiliryorsunuz.
3. Bloglarımızda kullandığımız kesme butonu ile devamı ifadesini burada da kullanabiliyorsunuz.
Windows writer menüsü
4. Resimlerinizi “resim iconu” bilgisayarınızdan yükleyerek istediğiniz boyuta getirerek biçimlemeniz mümkün.Resimi etiketleme, link verme gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.
Blogger bloglarımızda yeni uygulamaya alınan ve SEO ‘nun ön plana çıktığı etiketleme işlemini daha önce görmüştük. Bu editördede aynı uygulama farklı bir görünüm ile linklere title etiketini eklemeyi ve yeni pencerede açılıp açılmayacağı gibi ayarları yapabiliyorsunuz.
5. Yazılarınızı taslak olarak kaydedip, sonradan devam edebileceğiniz uygulamalar mevcut.Daha önceden yayınladığınız yazılara da ulaşarak değişiklikler yapmanız mümkün.
Windows writer dosya seçenekler
6. HTML stillerini (h1,h2,h3, vs) seçerek yazınıza uygulamanız çok basitleştirilmiş.
Resim kırpma seçenekleri
7.Resimlerinizi rahatlıkla kırpıp, elle ayarlarınızı yapabilir istediğiniz boyutlandırmaya getirebilirsiniz.Windows Live Writer indirmeden önce işletim sisteminizle uyumlu olup olmadığını sitesinden kontrol ederek;
Windows live writer’ı ücretsiz indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Download Windows Live Writer 2011

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.