Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa trafik witgetini bloguna sitene ekle

Blog ve sitelerde gözünüze takılan önemli gadgetlerden biride site trafik widgetidir.Tüm sitelerde bu widgeti mutlaka görmüşsünüzdür. We...

...
Alexa
Blog ve sitelerde gözünüze takılan önemli gadgetlerden biride site trafik widgetidir.Tüm sitelerde bu widgeti mutlaka görmüşsünüzdür. Webmastırların herşeyi diyebileceğim siteler için önemli olan PR (PageRank) trafik ölçüm aracı denilince ilk akla gelen sitelerden biri Alexa’dır. Yazımızın konusu olan alexa sitesi nedir? Bu konuyu kısaca inceleyerek alexa sitesinde trafik widgetini nasıl alacağız ve blogumuza nasıl ekleyecegiz bu konuyu görelim ve sitenize trafik widgetini ekleyelim.

Alexa hakkında;
Alexa ABD merkezli, bir internet şirketidir. Diğer web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi veren bir web sitesini işletmesiyle tanınmaktadır. Alexa istatistikleri "Alexa Toolbar" adlı yazılımın kullanıcılarından alınan verilerden derlenir.
Alexa Toolbar;
Alexa Toolbar'ı bilgisayarınıza yükleyerek, Web sitenizin ziyaretçi performansını sürekli izleyebilir, ziyaret ettiğiniz sitenin de ziyaretçi performansını anında görebilirsiniz. Bunların dışında Alexa Toolbar'ın size sağlayacağı yararlar temel olarak şunlardır. Toolbar'daki arama kutusu ile Google'da her an arama yapabilirsiniz. Sitelerin Google PageRank değerlerini ve Alexa sıralamasını takip edebilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz site ile ilgili; sahibi, e-posta adresi, telefonu, iletişim bilgileri vb. detayları görebilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz siteye gelenlerin daha sonra hangi siteleri ziyaret ettiklerini görebilir, özellikle arama yaparken ilgili siteyi bulma olanağınızı artırırsınız. Sitelerde açılan pop-up sayfalarını yasaklayabilir, ya da onaylayarak kontrollü açılmasını sağlarsınız.
Alexa widgetini alabilmeniz için öncelikle alexa sitesine giriş yaparak kayıt oluyorsunuz. Biz kayıt işlemlerini yapılmış olarak kabul ederek, witgetimizi nasıl alacağız bu konuyu inceleyelim.

Alexa site görümü değiştiğinden, Alexa sitesi witgets bağlantısına tıklayarak verilen kodu alıyor ve site/blog adresimiz ile değiştiriyoruz.
Blogunuzda sırası ile Tasarım → Yerleşim → Gadget ekle → HTML/Java Script tıklıyoruz
Alexa kodunu Zengin metin biçiminde yapıştırıyoruz. Zengin metin biçimine tıklıyor, html görünümü vererek gadgetimizi kaydediyoruz.
HTML/Java Script
Blogunuzun alt sayfasına yada uygun gördüğünüz bir yere kaydettiğiniz gadgeti taşıyarak konumlandırıyorsunuz. Blog ayarlarınızı kaydediyorsunuz. Artık sizinde izleyebileceğiniz bir trafik sayaç kodunuz var. Kolay gelsin. Hemen başlayın.

2 yorum

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.