Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 WiFi Paylaşımı

Windows 10 Creators Update ile bilgisayarınızın internet bağlantısını WiFi üzerinden mobil cihazlarla paylaşabilirsiniz. Mobil erişim n...

...

Windows 10 Creators Update ile bilgisayarınızın internet bağlantısını WiFi üzerinden mobil cihazlarla paylaşabilirsiniz.

Mobil erişim noktası, diğer adı ile Hotspot, genelde mobil cihazlarda kullanılabilen bir özelliktir. Windows’ta şimdiye kadar üçüncü parti uygulamalarla kullanılabiliyordu. Evinize gelen misafirler ile internet şifrenizi paylaşmak istemediğiniz zamanlarda yardımınıza koşan mobil erişim noktası “Hotspot” Windows 10’a yakın zamanda gelen Creators Update ile Windows PC’ler’den de kullanılabilecek şekilde ayarlandı. Bu yazıda bu işlemin nasıl yapabileceğini aşağıda adım adım okuyabilirsiniz.

WiFi üzerinden mobil cihazlarla paylaşma:

Adım 1: 
Görev çubuğunda alt, en sağ tarafta bulunan bildirim simgesine tıklayın. 


Adım 2: 
Açılan pencerede, “Mobil Etkin Nokta”yı seçin.
Adım 3: 
Mobil etkin noktaya tıkladığınızda mobil erişim noktası hemen devreye gireceği için “ Ağ adını ve şifresini göremiyorsunuz.” Bu neden ile, Mobil etkin nokta kare üzerinde iken sağ tıklayıp “Ayarlar’a gidin” seçeneğine tıklayın.





Açılan pencerede Karşınıza şu pencere gelecek. “Şuradan internet bağlantımı paylaş” kısmından Wi-fi ya da ethernet bağlantınızı paylaşmayı seçebilirsiniz. Bunun altında da herkesin göreceği ağ adı yer alıyor. Windows, bu bilgileri otomatik oluşturmakta. Eğer bunları değiştirmek isterseniz, hemen alt kısımdabulunan “Düzenle” düğmesine tıklamanız gerekiyor.


Adım 4: 
Düzenle” düğmesine tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda ağ, adını ve şifresini değiştirebilirsiniz. Hatta isterseniz “Ağ grubu” kısmından hangi banttan ağ paylaşacağınızı da belirleyebilirsiniz. Bu seçenek, otomatik olarak “Kullanılabilir.
Sonuç: 
Ayarlamalar tamamlandıktan sonra “Mobil etkin nokta”nın altındaki ibareyi “Açık” konumuna çekin. Artık izin verdiğiniz cihazlar bu ağa bağlanabilecek hale gelecektir.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.