Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Arama Kutusu Kullanımı

Dinamik Blog yazarlarının, içeriklerinde faydalanacağı en faydalı araç arama kutusudur. Yazınızda, ara kutusunu kullanarak, çok rahat bağ...

...
Dinamik Blog Arama Kutusu Kullanımı
Dinamik Blog yazarlarının, içeriklerinde faydalanacağı en faydalı araç arama kutusudur. Yazınızda, ara kutusunu kullanarak, çok rahat bağlantılar oluşturabilirsiniz.Bu yazımda sizinde hoşunuza gidecek bu sihirli kutunun kullanımından bahsetmek istiyorum.

Birçok blog yazarı arama kutusunu bir içerik aramak için kullanır.İçeriği bulduktan sonra bir daha bu kutuyu kullanmaz. Dinamik blog'um da arama kutusunu nasıl kullandığımı anlatarak sizlerinde bundan faydalanmanızı istiyorum.

1. Yazınızı yazdınız, yazı içinde diğer yazılarınızı anlatacak bağlantı linkini vermek (SEO) Arama Motoru Optimizasyonu içinde çok önemli bir unsur olduğunu biliyormusunuz?

Kısaca konuyu biraz daha açalım;

Yazınız başlıktan ibaret olup,bir bağlantı oluşturmaktadır. Oysa yazınızda birçok konudan bahsetmektesiniz. Yazılarınız içinde diğer konulara da bağlantı vererek, içeriğinizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Google aramalarda çıkan bir yazınızın içinde verdiğiniz bağlantılarla, aslında 5 yada 8 yazınızı da sunmuş olursunuz.

Yukarıda anlattığım konuya bir resim görseli olarak bakalım ve bir yazıda verilen bağlantıları çerçeve içinde görelim.



2. Yukarıda ki resimde 4 madde imi görüyorsunuz. Bunlar başlık ve yazı içinde geçen kelimelere verilen bağlantılardan oluşuyor. Google Görselleri de katarsak 5 bağlantılı bir yazı içeriğimiz mevcut.

3. Siz, Google aramalarda sadece başlık isminin çıktığını düşünüyorsunuz.Oysa verdiğiniz her bağlantıyı, konuyu arayan okuyucunun yazdığı kelimeler buluyor.

Vermiş olduğunuz bu bağlantılarında içinde farklı bağlantılar olduğunu düşünürseniz, yazınızın ne sıklıkta aramalarda çıkabileceğini anlayabilirsiniz.

4. Google Görseller;

Birçok kişinin resim olarak gördüğü görseller, aslında Google’un hazırlamış olduğu bir siteden farksızdır.Tüm resimler buradadır.Fakat resimlerin arkasında site bilgileride vardır.Aynı sekment de Google Adsense reklam ürününüde yürütür. Sizden hizmet aldığı kadar size hizmet de getirir.

5. Etiketler ;

Blogger etiketler kısmı belirli bir kapasiteye sahiptir.Bu nedenle çok iyi kullanılıyor diyemeyiz. Kapasitesi düşük olduğundan aramalarda kullanılan etiketlere gönül bağlayarak beklememek en doğal düşünce olur. Yukarıdaki tüm konuyu bir bütün olarak düşünürseniz ancak çalışan bir blog sitesi durumuna geçersiniz.

Sonuç olarak;

→ Başlık,

→ Bağlantılar,

→ Resim görsel ve öznitelikleri (Resim tanımlamaları)

→ Etiketler

→ Yazınızda bulunan link bağlantılarının içindeki link bağlantıları

→ Blog başlık tanımlamanız (title)

→ Blog’unuzu tanımlayan açıklamalar (description )

→ Blog tanımı yapan Anahtar kelimeler (keywords)

Tüm yapılanma bunlardan ibaret olup, Google Kriterlerine de önem veriyor ve dikkat ediyorsanız, blogunuzun dizinlere eklenme, aramalarda çıkmama gibi bir sorunu olması mümkün değildir.

6. Arkadaşlar farklı yerlerde SEO araştırması yapmanıza gerek yok. SEO kısaca bunları kapsar.Özü sözü bunlardan ibarettir.Birçok yerde birçok konuyu okuyorum ve SEO hakkında yazılanlara gülüyorum.Google Dünya ile ilgilenen bir teknolojiye sahipken, bazı akıllılarda kendi aklınca yeni buluş yapıp önerilerde bulunuyorlar.Siterini incelediğimde nerde olduklarını görmek için gözlük takmaya gerek yok, çünki herşey görülüyor.

Konumuz aslında arama kutusuydu. Fakat bu konuları bilmeden diğer mevzuya geçmek istemedim.

Dinamik Blog Arama Kutusu Kullanımı;

1. Öncelikle yazılarınıza ve menülerinize verdiğiniz etiket isimlerini tam seçmeye bakın.

2. Arama kutusuna örnek : “Kategori” yazdığımızda, küçük harf ile filitreleme yaparak tüm yazı içinde geçen en yakın başlıkları sıralar.

3. Sıralanan bu başlıklara tıkladığınızda yazı açılır. Siz yazınızın içeriğine göre arama kelimesini yazarak yazı içindeki kelimelere bağlantı vermeniz gerekir.

4. Arama kutusuna “Kategori” yazdığınızda enter çekmeyin. Bırakın o filitre görevini yapsın ve sonuçları size sunsun.

5. Size sunulan yazı başlık adeti 7 satırdan oluşur. Arama kutusundan çıkmadan yazı içeriğinize en uygun başlıkları tıklayarak kullanabilirsiniz.

6. Yazı içinde farklı bir anlatıma geçtiniz, o anlatım kelimesini yazın ve yukarıda anlattığım şekilde bağlantı linklerini oluşturun.

7. Show all seçeneğine tıkladığınızda o kelimeye yakın tüm likleri sol tarafa döküman olarak verecektir.Bu şekildede kullanabilirsiniz.

8. Arayacağınız kelimeyi yazıp enter çekerseniz çok fazla yazı dökümü sol tarafa döker.Bu pek kullanışlı değildir.Genelde Klasik bloglarda kullanacağınız bir seçim olarak düşünebilirsiniz.

Dinamik blog hakkında sormak istediğiniz konuları sormaktan çekinmeyin. Birçok blog da halen bu kadar yazı varken çok eksikler görüyorum.Herhalde bu anlatımdan sonra işleriniz biraz daha kolaylaşır.Dinamik blog tercih etmemin en belirgin nedenlerinden biride arama kutusu özelliğinin benim için çok kullanışlı olmasıdır.Umarım sizde aynı düşüncede çalışmalarınızı devam ettirirsiniz.

Dinamik Blog arama kutusu video’muzu izleyelim


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.