Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bilgisayar korsanları kötü mü?

" Hacker " sözcüğünü dinlerken zihninizde ne gibi şeyler oluyor? Bir monitörün arkasında saklanan, hızlı klavyeye yazan biri, ye...

...

"Hacker" sözcüğünü dinlerken zihninizde ne gibi şeyler oluyor? Bir monitörün arkasında saklanan, hızlı klavyeye yazan biri, yetkisiz erişim kazanmaya ve sistemlerinizi kontrol altına almaya çalışıyor mu?

Şey, kısmen haklısın. "Bilgisayar korsanının" tanımlarından biri "yasadışı olarak bir bilgisayar sisteminde bilgiye erişen ve bazen sınır tanımayan bir kişi" dir. Ancak bilgisayar korsanları, sorunları çözmek için bilgilerini paylaşmayı seven bilgisayar teknolojisindeki veya programlamadaki bir uzmana da başvurabilir.

Çeşitli hacker türleri;


"Siyah şapka", "beyaz şapka" ve "gri şapka" (veya hecelenmiş gri şapka) hacker'lar dahil olmak üzere çeşitli bilgisayar korsanlarının türleri vardır. Bir ağa girmeye, bilgi çalmaya ve hasara neden olanlara "siyah şapka bilgisayar korsanları" veya "krakers" denir. Bilgeliklerini, kişisel hoşgörüyle ilgili sistem zayıflıklarını kullanmak için kullanırlar.

Siber güvenliği artırmak için kamu yararına hareket eden ve bilgi işlem uzmanlığından yararlanan "Beyaz şapka bilgisayar korsanları". Bilgisayar sistemlerine girme kabiliyetlerine sahipler, ancak yetkisiz denetim yaparak kargaşaya neden olmak yerine, güvenlik zayıf noktalarını belirtiyorlar ya da kusurları servis sağlayıcıların dikkatine sunuyorlar. Bu bilgisayar korsanları, gerçek zararlı saldırıları önlemek için güvenlik güncelleştirmelerini yayımlayabilen servis sağlayıcılara veya yazılım satıcılarına istismar buldular.

İnternet ve yazılım şirketleri sıklıkla bu usta bilgisayar korsanlarını kiralamakta ve kendilerine en zayıf yönleri keşfetmek ve muhtemel saldırıları önlemek için onlara iç bilgi ve izin sağlamaktadır.

Son olarak, gri şapka, kanunları veya tipik etik standartları ihlal edebilecek, ancak kötü niyeti bulunmayan bir hacker anlamına gelmektedir. Bir gri şapka bilgisayar korsanı, internet güvenliğini yasadışı yollardan atlamak ya da servis sağlayıcılarına rapor vermek yerine, güvenlik açıklarından yararlandığında güvenlik açıklarını kamuya açıklardı. Bu tür bir eylem kötü niyetli bilgisayar korsanları, yıkıcı faaliyetler yürütmek için bu bilgileri kullanabileceğinden, yalnızca bir gösteri olabilir veya ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir dahaki sefere bilgisayar korsanlarını okurken veya duyduğunuzda, "kötü adam" klişe olarak hemen düşmeyin. Belki de sizi bilmeden sayısız güvenlik olayından kurtarmış olabilir bu beyaz şapkalı!




Kaynak: makale ve resim 360totalsecurity

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.