Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites’e Resim Açıklama YouTube Video Ekleme

Google Sites web sitenizin tema tasarımını bitirip, herhangi bir makaleniz için kısa bir açıklama, resim ve video medyanızı nasıl ekleyebi...

...

Google Sites web sitenizin tema tasarımını bitirip, herhangi bir makaleniz için kısa bir açıklama, resim ve video medyanızı nasıl ekleyebilirsiniz inceleyin.

Google Sites Ana Sayfanızın tema düzeni, Ekleme araçları, Gezinme menüsü, Menü ayarları, Sayfalama ve web sitenin yayınlanmasını resimli anlatım YouTube video ile izleyin.

Google sites ile web sitenizi oluşturmak için yapılması gereken başlangıç aşamalarını Google Sites Kategorisinden takip edebilir, Google Sites’i merak edenler ise, Adnan Güney Google Sites bu bağlantıyı açarak meraklarını giderebilir. Hiç çekinmeden sizde farklı uygulamaları seçerek denemeler yapıp, silebilirsiniz. 



Google Sites Makale Başlığı Açıklama Resim ve Video Ekleme:

1. Sayfalar sekmesine dokunun ve alt kısımda Sayfa ekle tıklayın. Açılan pencerede kısa bir isim girebilirsiniz.

2. Girdiğiniz isim sayfa başlığı olarak görülür. İsme tıklayın uzun başlık ismini girin. Metin biçimle üst kısımda ilk başlık seçeneğini seçebilirsiniz.

3. Videonuz için bir resim ekleyin. İster yeni yükleyin isterseniz var olan bir resim URL’si ile ekleme yapın. Her iki seçenekte geçerlidir.

4. Sağ üst kısımdan Metin ekleyin, pencere içine açıklama yazısını yazın veya kopyalayıp yapıştırın.

5. Sağ tarafta YouTube ismine tıklayın. Pencereye daha önce kaydettiğiniz bir video ismi ile aratarak bulun, seçin ve seçimi ekleyin.

6. Çalışma yaptığınız her modül pencere sol tarafında bulunan Tema resmi seçeneklerini kullanarak renk veya resim ekleyin.

7. Üst kısımda Ön izleme ile yaptıklarınızı inceleyin. Her şey yolunda ise sağ alt çarpıdan çıkarak makalenizi üstten yayınlayın.

8. Yayınlanan makalenin altında Görüntüle veya Yayınla butonunu açarak yayınlanan makalenizi görüntüle seçeneği ile kontrol edin. 


Eksik bir şey görürseniz düzeltin tekrar yayınlayın. Ayrıca, Google Sites Kategorisinden ilgili makaleleri takip edebilirsiniz.

Yukarıda anlatılanları YouTube Medyasını izleyerek daha iyi anlamaya çalışın.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.