Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yahoo, Web Portalının Hacklendiği Doğrumu?

Dünyanın en büyük portallarından Yahoo , yaklaşık 500 milyon kullanıcısına ait bilgilerin hacklendiğini kabul eden açıklamasını duyurdu....

...
Dünyanın en büyük portallarından Yahoo, yaklaşık 500 milyon kullanıcısına ait bilgilerin hacklendiğini kabul eden açıklamasını duyurdu. Yahoo web sitesinden sızıntı olarak yayılan bu haberleri kabul ederek Hacklendiği duyurusunu kısa sürede açıklayacağı bildirilmişti.

Yahoo, micro blog olarak bilinen Tumblr resmi blog sayfasında yayımladığı 2014 yılında 'devlet destekli' bir korsan veya korsan grubu tarafından gerçekleştirildiğini tahmin ettikleri saldırı sonrası 500 milyondan fazla kullanıcının hesap bilgilerine ulaşıldığını belirtmişti.

Hacker’lar tarafından ele geçirilen bilgiler arasında isim, e-posta adresi, telefon numarası, doğum tarihleri, gibi bilgilerin şifrelenmiş veya şifrelenmemiş güvenlik soruları ile cevaplarının olabileceği bilgisine yer vermiş.
Saldırı sonucu şirket, korumasız şifrelerin, kredi kartı veya banka hesap bilgilerinin ise korsanların eline geçmediğini vurguladı. Yahoo'dan yapılan açıklamada Yahoo ağında şu anda herhangi bir sorunun tespit edilmediği, sızıntı konusunda soruşturmanın devam ettiği ifadeleri kullanılmış.

Yakın bir zamanda 'Peace' isimli bir bilgisayar korsanının Yahoo kullanıcılarına ait 200 milyon hesap bilgisini satmaya çalıştığı yönünde haberler gündeme gelmişti. Bu konuda şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Şirketin yapmış olduğu en son hacklenme konusundaki açıklamada ise yaşananların çok daha büyük boyutlarda olduğunun göstergesiydi.

Yahoo bu konuda yasal kurumlarla birlikte çalışıldığını ifade ediyor. Ancak yapılan saldırının arkasında bir devletin olduğu düşüncesinede yer vererek bu konuda tam bir açıklamada bulunmuyor.

CNNMoney de yayımlanan habere göre, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük siber saldırı olarak kabul edilen olay sonrası Yahoo, 2014'ten bu yana şifrelerini değiştirmemiş kullanıcılarına şifrelerini hemen değiştirmelerini tavsiye etti. 

Tavsiyeleri arasında başka bir mail hesabına geçiş yapın veya güvenlik seçeneklerini değerlendirin. Yahoo hesabı bulunan kullanıcılar daha güvenli hizmet veren diğer alternatifleri de deneyebilir veya Yahoo'nun sağladığı güvenlik seçeneklerini de değerlendirebilirler.

Yahoo, web sitesinde bir hesabınız varsa hemen giriş yaparak bilgilerinizi değiştirin.
Yahoo giriş bilgilerinizi değiştirdiğinizde belirlediğiniz e-posta hesabınıza bildirim gelecektir. İlgili bağlantıya tıklayarak yeni şifreniz ile giriş yapın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.