Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google’un Gizlilik Verileri Arama Cevapları Nasıl Çalışıyor?

Google,u tanımlayan Gizlilik, Verileriniz, Kontrolü eline alma, Reklamlar nasıl çalışır ve Daha güvenli internet, başlıklı makalesi ile pr...

...
Google,u tanımlayan Gizlilik, Verileriniz, Kontrolü eline alma, Reklamlar nasıl çalışır ve Daha güvenli internet, başlıklı makalesi ile privacy.google.com web sitesinde Google’u yanlış değerlendirenler için açıklama yapıyor.
Google,u tanımlayan Gizlilik, Verileriniz, Kontrolü eline alma, Reklamlar nasıl çalışır ve Daha güvenli internet, başlıklı makalesi ile privacy.google.com web sitesinde Google’u yanlış değerlendirenler için açıklama yapıyor. Birçok ürüne damgasını vurarak dünya devleri arasında yerine alan, Güvenlik ve Gizliliğe büyük önem veren Google hakkındaki güvensizliği biraz olsun bertaraf edip, düşüncelerinizi değiştirecek web site yazılarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Web sitesini incelediğimizde Google hakkındaki düşünceleri değiştirebilecek Genel bakış kategorisinde altı menü başlık ve açıklamaların yer aldığını görüyoruz. Menü başlıkları ise şu şekilde sıralanıyor.

  1. Gizlilik
  2. Verileriniz
  3. Kontrolü Eline Alma
  4. Güvenliğiniz
  5. Reklamlar Nasıl Çalışır?
  6. Daha Güvenli İnternet
Google, privacy.google.com web sitesine giriş yaptığınızda yukarıda verilen maddeleri kısaca şu alıntı yazılar ile makaleyi aşağıya kaydırarak daha geniş bir şekilde okuyabilirsiniz.

Genel Bakış:

Gizlilik:

Veriler, her gün size daha iyi hizmetler sunabilmemizi sağlıyor. Bu nedenle, verileri gizli ve güvende tutmaya önem veriyoruz ve kontrolünü size bırakıyoruz.

Verileriniz:

Hangi bilgileri topladığımızı ve kullandığımızı anlamanızı istiyoruz. Google hizmetlerini kullandığınızda bize güvenerek verilerinizi sağlarsınız. Size daha iyi hizmet sunabilmek için hangi bilgileri topladığımız ve bunları nasıl kullandığımız konusunda açık olmak bizim sorumluluğumuzdur.Topladığımız üç ana bilgi türü burada açıklanmıştır:

Kontrolü Eline Alma:

Gizliliğinizi yönetmek için gereken kontrollere sahipsiniz.Hizmetlerimizi mümkün olduğunca yararlı hale getirmek için verileri kullanırız, ancak toplayacağımız ve kullanacağımız veri türlerine siz karar verirsiniz. Gizliliğinizi ve güvenliğinizi yönetmenize yardımcı olacak kullanımı kolay araçlara hızlı bir şekilde erişebilmeniz için Hesabım'ı oluşturduk. Aşağıdaki ayarları inceleyerek verilerinizin, Google hizmetlerinden nasıl en iyi şeklide yararlanmanızı sağlayabileceğine karar verebilirsiniz.

Güvenliğiniz:

Yaptığımız her şeyde güvenliğiniz ilk sırada gelir. Verileriniz güvenli değilse gizli değildir. Bu nedenle, Arama, Haritalar ve YouTube gibi Google hizmetlerinin dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarından biri tarafından korunmasını sağlarız.

Reklamlar Nasıl Çalışır?

Kişisel bilgilerinizi hiç kimseye satmayız. İşimizin büyük bir kısmı hem Google hizmetlerinde hem de bizimle iş ortaklığı yapan web sitelerinde ve mobil uygulamalarda reklamların gösterilmesine dayanır. Reklamlar, hizmetlerimizi herkes için ücretsiz olarak sunabilmemize yardımcı olur. Verileri bu reklamları size göstermek için kullanırız, ancak adınız, e-posta adresiniz ve ödeme bilgileriniz gibi kişisel bilgilerinizi satmayız.

Daha Güvenli İnternet:

İnternet'i herkes için daha güvenli bir yer yapmaya yardımcı oluruz. Sadece kendi kullanıcılarımızın değil, aynı zamanda bir bütün olarak çevrimiçi dünyanın faydalandığı güvenlik teknolojilerini geliştirme konusunda uzun bir geçmişe sahibiz. Hizmetlerimizi daha güvenli hale getirmek için bir teknoloji oluşturduğumuzda, bunu herkesin yararına paylaşma fırsatları buluruz. Zaman içinde tehditler değiştiğinden, uyarlanabilir, ileriye dönük önlemlerimiz diğer şirketlerin izlediği yolu inşa eder.
Yukarıda verilen resimler, Kaynak: https://privacy.google.com/# Google web sitesinden alınıştır. Ayrıca ilgili konuyu anlatan tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.