Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Youtube Video İzlerken Alt Yazı Dil Çeviriyi Kullanmak

Farklı Ülke dilleri ile YouTube da video izlerken izlediğiniz video’u daha iyi anlayabilmeniz için video alt bağlantı çubuğunda yer alan ...

...
Farklı Ülke dilleri ile YouTube da video izlerken izlediğiniz video’u daha iyi anlayabilmeniz için video alt bağlantı çubuğunda yer alan Alt yazı Dil çeviri sekmesini nasıl kullanabiliriz? YouTube sitesinde İzlediğiniz birçok video yaşadığınız ülke dilinde olabilir. Ancak zaman zaman ve çokta ilginç farklı ülkelerin videoları da hoşunuza gidebilir.

Bu videoları görsel olarak ve anlamadığınız bir dilde izlemek videonun ana temasının ne olduğunu bilmeden bakmaya benzer. Oysa, Google geliştiricileri tarafından “Alt yazılar” ismi ve kitap yaprağı şekline benzeyen simge ile anlamsız gibi gördüğünüz bu videoları anlamlı şekle getirerek daha çok ilgi ile izlemeniz mümkündür.

Birçok kişi Video Alt yazı sekmesini kullanmasını bilebilir. Ancak ben bu yazımda bilmeyenler için video izlerken alt yazı sekmesini kullanarak kendi ülke diline nasıl çevrilebileceğini anlatmak istiyorum.

"Unutmayın, okunmamış veya görülmemiş her yazı ve görsel yenidir. Yeni olan her konu incelendiğinde özelliğini kaybetmeden ilk günkü gibi tazeliğini korumaya devam eder." 

Öncelikle aşağıda verdiğim animasyon video bir örnek olup açıklamaları okuyup, video üzerinde görsel olarak gördükten sonra artık farklı dillerdeki videoları izlerken daha fazla zevk alıp daha çok şey anlayacaksınız.

YouTube Animasyon Filmimiz;

Açıklama : SING New Trailer

Cast : Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Taron Egerton and Tori Kelly
Release Date : December 21, 2016
Genre : Animation, Comedy

Youtube Video Alt Yazı Dil Çeviri Kullanımı:

1. Öncelikle yukarıda gördüğünüz video görseline bir kez başlatmak için dokunun ve tekrar video üzerine tıklayarak video görseli durdurun.

2. Durduğunuz video üzerinde 2 ayar sekme kullanacağız. Bu sekmelerden biri “Alt yazılar” diğeri ise “Ayarlar” sekmesinden ibaret. Alt yazılar ve Ayarlar için, Kırmızı renk ile gösterilen resmi aşağıda inceleyin.
3. Alt yazılar yazan simgeye tıkladığımızda, üst kısımdaki yazılar Ingilizce olarak karşımıza çıkıyor. Video görselini durdurduk. Nedeni yukarıda gördüğünüz Ingilizce metni ülke dilimiz olan Türkçe diline çevirme amacımızdan kaynaklanmaktadır.

4. Alt yazılar sekmesinin hemen yan tarafında bulunan “Ayarlar” sekmesine dokunun. Yeni bir pencere karşınıza çıkacak. "Alt yazılar (1)" satırına şimdi dokunun. Yeni bir pencere açılacak ve çıkan pencerede “Otomatik çevir” ismine tıklayın.

5. Ülke dilinizi açılan pencerede seçerek, farklı dillerde oluşturulmuş Youtube videolarını izlemenin keyfini artık çıkarabilirsiniz.

Ülke dilinize çevirdiğiniz Youtube video alt yazıları artık okuyabilirsiniz. Resmi inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.