Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Telif Hakkı Olmayan Youtube Video Müzik Nasıl Bulunur

Blogger veya Wordpress web siteleri için, makalenize eklemeyi düşündüğünüz Youtube video arka plan fon müziklerini telif haklarını ihlal...

...
Blogger veya Wordpress web siteleri için, makalenize eklemeyi düşündüğünüz Youtube video arka plan fon müziklerini telif haklarını ihlal etmeden nasıl bulup kullanabilirsiniz. Youtube sitesine yüklemeyi düşündüğünüz videolara arka plan müzik ekleme isteği çok doğal bir düşüncedir. Ancak ekleyeceğiniz müzik başka birine ait olduğunda, Youtube sitesi telif haklarını ihlal ettiğiniz gerekçesi ile size uyarıcı niteliğinde bir mesaj gönderir. Yaşayacağınız bu olumsuz durum canınızı sıkacağı gibi, video düzenleme şevkinizi de yok edecektir.

Diğer önemli bir konuda; Adsense reklamları ile Youtube kanalınızı etkinleştirdi iseniz, zaten düşük olan reklam gelirinizin telif haklarını ihlal ettiğiniz kişi veya kurum ile yarı yarıya paylaşmanız anlamına geldiği bilmeniz gerekir.

Youtube sitesi telif haklarını ihlal etme konusunda site izleyici ve kullanıcılarına telif haklarını ihlal etmeyen bir çok kategori ve şarkı uzunluğunda müzik ekleme seçeneği sunmaktadır. Youtube, telif hakkı talebinde bulunulmayacak arka plan video müziğini site içinde nasıl bulacağız ve bu müzik dosyalarını istediğiniz zaman elinizin altında nasıl tutup, hemen video'unuza ekleme konusunu aşağıda adım adım inceleyeceğiz.

Youtube, telif hakkı içermeyen müzik ses dosyaları nerede bulunur?

1. Youtube kanalınıza giriş yapın.

2. Sağ üst kısımda profil resmine tıklayın ve açılan pencerede dişli simgesine dokunun.

3. “Genel Bakış” isminde bir sayfa sizi karşılayacak.

4. Sağ tarafta, Ek özellikler menü sekmesi altında “Ek özellikleri görüntüleyin” bağlantı linkine açın.

5. “Durum ve Özellikler” başlık ismi ile açılan yeni pencere menü kısmındaki “Oluştur” ismine dokunun. “Müzik Kitaplığı” menüsü açılacak ve sağ tarafta Telif hakları gereği korunan ve Telif hakkı içermeyen müzik dosyalarını göreceksiniz. Tüm işlerimiz bu sayfada başlayacağı için lütfen adımları dikkatli takip edin.

Telif haklarınca korunan müzik dosyalarını anlama :

Youtube video'larınıza ekleyeceğiniz müzik dosyalarının yanında "adam simgesi" şu işaretler “Creative Commons ilişkilendirmesi” olmaması gerekir.

Creative Commons ilişkilendirmesi ile ilgili görsel
Yukarıda anlatılanın tam tersi “adam simgesi” olmayan, “Creative Commons ilişkilendirmesi” uyarı mesajı bulunmayan tüm müzik dosyalarını kullanabilirsiniz. 

Youtube video’nuza müzik yüklemek için yapılacaklar :

1. Telif hakları gereği korunmayan dosyaları maalesef bu alanda veya video açıkken ekleme yapamıyorsunuz. Bu kullanım biçimi de Youtube’un bir eksikliği olarak görüyorum. Bu alandan Telif hakları içermeyen müzik dosyasını bilgisayarınıza indirip, özel bir program kullanarak müzik dosyasını video’nuza yüklemeniz gerekmektedir. Bu yükleme şekli de maalesef külfetli ve zaman alıcıdır. Önerim →

2. Müzik dosya satırının en sağında yıldız simgesini göreceksiniz. Kendimizce bir flitre sistemi kullanacağız.

3. Favoriler dosyamıza eklemek için, Telif hakları içermeyen müzik dosyasını dilediğiniz kadar yıldıza tıklayarak işaretleyin.

4. Menüde Favoriler ismine tıklayın. Telif hakları içermeyen müzik dosyalarını Favoriler menüsünde göreceksiniz.

5. Youtube Video’nuza müzik eklemek için, tarayıcınızda 2 ayrı sekme açın. Sekmenin birinde yüklediğiniz ve ses ekleyeceğiniz videoyu açın.

6. Tarayıcı diğer sekmede ise biraz önce oluşturduğunuz Favori müzik dosyalarınızı açın.

7. Video uzunluğuna göre, Favori müzik dosyalarınızda şarkınızı bulun ve şarkı ismini kopyalayın. Bir örnek verelim;

Telif hakları gereğince müzik eklemediğim bir videomun ismi,

Yazıya ve resime link verme nasıl yapılır

Video uzunluğu 4.30 dk.

Favoriler dosyamdan, uzunluğa göre bir müzik ismini kopyalayalım. 
Şarkı ismi; Don't Look 4:25 Silent Partner Rock | Sakin
8. Açık olan video, “Öne Çıkan Parçalar” alt seçeneğinde bulunan, “Tüm parçalarda ara” penceresine biraz önce kopyaladığınız şarkı ismini yapıştırın ve aratın. Arama sonuçlarında birkaç adet şarkı çıkabilir. Aradığınız bilgiler ile eşleşiyor mu kontrol edin. Hatta şarkıyı dinleyerek emin emin.

Tüm parçalarda ara Don't Look şarkı sonuçları
9. Şarkı ismine tıklayın dinleyin ve eminseniz video penceresinde Kaydet ismine tıklayarak video şarkınızı ekleyin.

Konu hakkında farklı düşünce ve önerileriniz varsa lütfen sizde belirtin. Anlaşılmayan yerler için yorum yazarak yardım alabilir, arkadaşlarınız için yazıyı paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.