Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Picasa Emekli Oldu Şimdi Ne Olacak

Web site veya kişisel olarak kullandığınız, Google Picasa emekli oldu. Yüklediğiniz resim, video, slaytlar yok mu oldu? Sorunun cevabını ...

...
Web site veya kişisel olarak kullandığınız, Google Picasa emekli oldu. Yüklediğiniz resim, video, slaytlar yok mu oldu? Sorunun cevabını yazının devamından okuyun. Mobil teknolojinin günümüzde ön plana çıkması, rakip siteler ile daha yeni teknolojiler ile yarışma düşüncesi yeni isim ve imaja kapılarını açmış oldu. 

Bu düşünce, Mobil ortamda sorunsuz çalışma ve akıllı fotoğraf uygulamasını beraberinde getirdiğinden, Picasa kullanımdan kaldırılarak, onun yerini alacak olan Google Fotoğraflar hizmeti servis edildi.

Fotoğraflarınızı nerede bulabilirsiniz?

Picasa Web Albümü'ne yüklediğiniz, fotoğraf ve videolarınıza erişme, değişiklik yapma, paylaşma gibi kullanımlarınızı Google Fotoğraflar'a giriş yaparak devam edebilirsiniz. Picasa Web Albümü'ne yüklediğiniz, fotoğraf ve videolarınızın yeni adresi Google Fotoğraflardır. Buradan Google Fotograflar’a gidebilirsiniz

Picasa Web Albümleri'nin kullanımı :

Picasa Web Albümleri'nin kullanımı 1 Mayıs 2016 tarihine kadar devam etti. Bu tarihten sonra verilerinizi indirebileceksiniz. Ancak yeni bir uygulama yükleyemeceksiniz.

Picasa Masaüstü uygulamasının kullanım :

Picasa Masaüstü uygulamasını daha önce indirmiş olanlar çalışmasına devam edebilecek. Ancak, uygulamayı daha fazla geliştirmeyecek ve güncellemeyecek. Google Fotoğraflar'a geçiş yapmayı düşündüğünüzde, photos.google.com/apps adresindeki masaüstü yükleyiciyi kullanarak fotoğraf ve video yüklemeye devam edebilirsiniz.

Blogger, Hangouts ve Google+'daki fotoğraflar ne olacak?

Bu fotoğraflar otomatik olarak Google Fotoğraflar'da görünmeyecek. Ancak, hazırlanan ve yakında kullanıma sunulacak olan yeni yerde, Picasa Web Albümleri verilerinizle birlikte bunlara erişebileceksiniz.

Geliştiriciler ne yapmalı?

Picasa API işlevlerinin bazıları kullanımdan kaldırılacak. Geliştiriciler buradan daha fazla bilgi edinebilecekler.

Daha fazla bilgi için :

Picasa ve Picasa Web Albümleri ile ilgili son gelişmeler

Google Picasa resmi blog açıklamaları

Google Albüm Arşivi'ni kullanma

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.