Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google sürücüsüz araçları Arizona’da Test Ediliyor

Sürücüsüz otomobiller henüz yollara çıkmasa da, bu konuda şirketlerin yoğun bir çalışma ve rekabet içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu...

...

Sürücüsüz otomobiller henüz yollara çıkmasa da, bu konuda şirketlerin yoğun bir çalışma ve rekabet içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu şirketler arasında yer alan Google da, sürücüsüz otomobilini farklı hava koşullarında test etmeye devam ediyor. Sürücüsüz aracı hava sıcaklığının ve toz oranının yüksek olduğunu Arizona Phoenix’te test edecek olan şirket, bu sayede otonom aracın dayanıklılığını görmüş olacak.

Hali hazırda 2,4 milyon kilometre yol kateden otonom araçlar, buna karşın genellikle engebesiz, hava koşullarının iyi olduğu şehirlerde ve bölgelerde test edildi. Buna karşın bu testlerde ufak da olsa kazalara karışan araçlar, geçtiğimiz dönemde çok yağışlı bir bölge olan Washington’da test edilmişti. Phoenix’e taşınacak testlerle beraber araçların yüksek sıcaklığa karşı tepkilerini görecek olan Google, çok daha sağlam ve dayanıklı araçlar üretebilecek.


Google’ın sürücüsüz otomobilleri 2.4 milyon kilometre yol katetmiş olsa da, bu tecrübenin büyük kısmı şartların uygun olduğu koşullarda kazanıldı. Şirket, farklı koşullardaki test açığını kapatmak için geçtiğimiz şubat ayında Washington eyaletinde bulunan Kirkland şehrini de test noktaları arasına eklemişti. Washington tercihinde eyaletin genellikle yağışlı olması önemli rol oynamıştı.

Google’ın sürücüsüz otomobillerinden birisi, şubat ayında bir otobüsle çarpışmış; şirket söz konusu kazada sorumluluğu “kısmen” üstlenmişti. Google’ın test araçlarının daha önce karıştığı küçük kazalarda ise şirket sorumluluğun tamamen karşı taraflarda olduğunu savunmuştu. Google, bazı kazaların da sürücüsüz otomobillerde tedbir amacıyla bulunan gerçek sürücülerin müdahalesiyle önlendiğini açıklamıştı.

Şirket, sürücüsüz otomobillerinin standart federal güvenlik testlerini geçmeleri durumunda “yola çıkmaya uygun” şeklinde sınıflandırılmaları gerektiğini savunuyor. Google, sürücüsüz otomobil testlerini henüz ABD dışına taşımış.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.