Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Hangouts Yazılımını Başlatma ve Kullanma

Google ürünleri arasında bulunan Hangouats, sesli, görüntülü görüşme yapma, fotograf paylaşma, anlık yazılı sohbet iletisi gönderme, siz...

...
Google ürünleri arasında bulunan Hangouats, sesli, görüntülü görüşme yapma, fotograf paylaşma, anlık yazılı sohbet iletisi gönderme, siz dahil 10 kişilik bir toplantı düzenleme gibi hayal gücünüze bağlı birçok işlemi yapabileceğiniz bir iletişim yazılımıdır. Henüz geliştirilmekte olan Hangouats yazılımını kısa bir süre sonra farklı bir tema yapısı ile görebileceksiniz. Hangouats programı ile ciddi toplantılar düzenleyerek portföyünüzdeki kişiler ile gruplar halinde fikirlerinizi tartışabilir, öneriler alarak fikir alışverişi yapabilirsiniz. Hayal gücünüzü çalıştırmak için, Google Hangouats uzantısını kullanabileceğiniz basit bir örnek ile diğer detayları incelemeye devam edelim.

İş toplantıları için Hangouats kullanımı :

Ev ofis olarak çalışmalarınızı yürütebileceğiniz her hangi bir şirket ile ( Güzellik malzemeleri, Sağlık veya Network markedin vs. ) anlaşmanız olduğunu farzedelim. Çalışma potansiyelinize göre, kendinizin oluşturduğu Supansor alt gruplar ile çalışmalarınız hakkında fikir birliğine veya yenilikleri tanıtmak amaçlı 10 kişilik ekibinizde saatlerce görüşebilir bilgisayar ekran paylaşımı sayesinde sununuzu yapabilirsiniz. Vermiş olduğum bu örnek ile düşüncelerindeki gelişimi herhalde sizde farketmişsinizdir.

Hangouats kullanımı için başlangıç bilgileri :

Hangouats kullanılan cihazla arasında otomatik olarak senkronize olur. Arkadaşınız ile bilgisayarınızda başaltılan Hangouat, farklı cihazlarda (örneğin cep telefonunuzdan) devam edebilirsiniz. Diğer bir konuda Hangouats nedir diye insan merak edebilir. Hangouat’un Türkçe karşılı “video ile sohbet, mekan, sık gidilen yer, ikinci adres anlamlarını ifade etmektedir.

Hangouts ile neler yapabilir?

→ Hangouts iletileri gönderme
→ Video görüşmeleri yapma
→ Telefon görüşmeleri yapma, (Ülkemizde henüz bu hizmet ücretlidir)
→ Kısa mesaj gönderme:
→ Fotoğraf, konum ve çıkarma paylaşma
→ Kendinizin de içinde bulunacağı toplam 10 kişilik toplantı düzenleme
→ Bilgisayarınızdaki mevcut bir görüntü veya sunuyu karşı tarafa ekran paylaşımı ile gösterebilme ve bu paylaşım üzerinden görüş belirleme
→ Çizim aracını kullanarak sununuzdaki önemli bir yeri işaret edebilme ve düşüncelerinizi smile küçük ifade çizimleri ile aktarabilme

Hangouts’u kullanmak için neye ihtiyacınız var?

1. Bir Google Hesabınızın olması gerekir.
2. Bilgisayar ve Telefonunuzun mikrofon ve kamerasına erişimine
3. Internet Explorer, Firefox ve Safari tarayıcılarda kullanmak üzere Hangouts eklentisinin en son sürümüne ( indirin ve yükleyin ) ihtiyacınız olacaktır.

Diğer bilgiler :
1. Hangouts’u birden fazla cihazda oturum açarak kullanabilirsiniz. ( Bilgisayarlarda ve Gmail)
2. Hangouts, Gmail'de otomatik olarak etkinleştirilir.
3. Gmail Gelen Kutusu ; Inbox by Gmail'de Hangouts otomatik olarak etkinleştirilir.
4. Hangouts.google.com, Hangouts'a hangouts.google.com sayfasından ulaşabilirsiniz.
5. Chrome tarayıcı uzantısı, Hangouts pencerelerinizi tarayıcı pencerenizin dışında görmek istiyorsanız, Hangouts Chrome uzantısını indirebilirsiniz. Chrome tarayıcı veya Chrome OS cihazı gereklidir. Windows 8 Metro Mode'u kullanamazsınız.
6. Chrome masaüstü uygulaması için, Hangouts Chrome masaüstü uygulamasını indirin. Uygulama Windows, Chrome OS, Mac ve Linux işletim sistemlerinde desteklenmektedir.
Mobil cihaz, Android cihazlar.
7. Android cihazlar için Hangouts uygulamasını indirin. Telefon görüşmeleri yapmak istiyorsanız Hangouts Çevirici'yi indirerek Hangouts uygulamasında telefon aramalarını etkinleştirmeniz gerekir.
8. iOS cihazlar, iOS cihazlar için Hangouts uygulamasını indirin

Hangouts için hazırlanmış kısa video inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.