Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger’da Tüm Linkleri Yeni Pencerede Aç

Blogger, yazı editörü, metin gadgeti, bağlantı listesi, sidebar, footer alt bilgi veya özel alanlarda yazıya verilen bağlantı linkine tıkl...

...
Blogger, yazı editörü, metin gadgeti, bağlantı listesi, sidebar, footer alt bilgi veya özel alanlarda yazıya verilen bağlantı linkine tıklandığında yeni pencerede açılmasını sağlayan HTML kodları. Blogunuzun temasında yapılandırdığınız tüm bağlantı linklerine okuyucunuz tıkladığında tarayıcınızın yeni sekmesinde açılmasını seven biriyseniz aşağıda açıklaması yapılan uygulamayı tatbik ederek kullanabilirsiniz. Seçimize bağlı olarak HTML kodlarını iki şekilde kullanabilirsiniz. Canlı önizleme için giriş linki.

Blog bağlantı linkinin tarayıcı yeni pencerede açılması için ;

1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.
2. Sırası ile, Şablon → Html’yi düzenle ismine tıklayın ve şablonun en üst kısmında bulunan ( <head> ) etiketini bulun. Head etiketini göremiyorsanız, klavyenizden ( Ctrl + F ) arama tuşlarını kullanarak açılan pencereye etiketi yapıştırın ve enter tuşunu basın.

3. Bulduğunuz etiketin hemen altına aşağıdaki kodları yapıştırın ve blogunuzu kaydedin.
<base target='_blank'/>

Seçiminize bağlı sadece bağlantı linkinin yeni pencerede açılması için ;

1. Bu etiket kodlaması blog ana sayfanızda eklemek istediğiniz herhangi bir bağlantı linkini tarayıcı yeni pencere açılmasını sağlar.

2. Örneğin; sosyal paylaşım sitesi olan Facebook sayfanıza link oluşturmak istiyorsunuz. Bu linke tıklandığında da tarayıcı yeni pencerede açılmasını düşünüyorsunuz.

3. Aşağıdaki etiket kodlarını bir metin dosyasına kopyalayıp yapıştırın ve aşağıdaki örnekteki şekilde yapılandırarak, Metin gadgeti veya Html/JavaScript gadgeti içine yapıştırarak kullanın. Bu örneğe göre istediğiniz kadar bağlantı linki oluşturabilirsiniz.

<a href="https://www.facebook.com/sayfaismi" target="_blank">Facebook Sayfam</a> 
4. sayfaismi : Facebook sayfanızın Id ismini girin. 
Facebook Sayfam : Kendinizin belirleyeceği bir isim girin.

Bu etiket kalıbınız ile yazı linklerinize de bağlantı linki oluşturarak gadgetlerinizde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.