Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Youtube ve Adsense Onayı Nasıl Alınır

Youtube reklam videolarından nasıl Para kazanabilirim? Youtube ve Adsense onayı nasıl alınır? Youtube Reklam ayarı nasıl yapılır? Youtub...

...
Youtube reklam videolarından nasıl Para kazanabilirim? Youtube ve Adsense onayı nasıl alınır? Youtube Reklam ayarı nasıl yapılır? Youtube iş ortağı programına nasıl katılırım? Google ürünlerinden olan Youtube sitesini kullanarak videolarınızdan ve Adsense reklamlarından gelir sağlayabilirsiniz. Youtube iş ortağı programına katılarak web siteniz de yayımlamış olduğunuz yazılarınız için Adsense reklamları ve Adsense Youtube video reklamları gösterebilmeniz için yapmanız gereken bazı işlemler mevcuttur. 

Dünya genelinde 60 dan fazla ülkede Youtube iş ortaklığı programını başlatdı. Youtube, Türkiye'de artık Adsense reklamını onaylıyor başlıklı yazımda belirttiğim gibi, 13.09.2015 tarihinde Youtube Türkiye için resmi olarak onay verdi. Youtube iş ortağı olabilmeniz için öncelikle Youtube sitesinde telif hakları içermiyen videolarınızın olması gerekiyor. Youtube videolarınız mevcut ise site ayarlarından onay sürecini başlatabilirsiniz.

Youtube kanalınızdan para kazanma özelliğini etkinleştirme :

1. Youtube iş ortağı oldugunuzda kanal videolarınızdan elde edilen gelirden %55 oranında para kazanılır.
2. Kanalınızdan para kazanmak için özellikler sayfası Para kazanma (monetization) bölümünden YouTube İş Ortağı programına katılmak için başvuru yapmanız gerekir.

Kanal uygunluk durumu ve para kazanma özelliğini kontrol etmek için :

1. Sağ üst kısımda profil resminize ve sonra Küçük dişliye (Hesap ayarları) tıklayın.
3. Sol sidebar menüde, Durum ve özelliklerin hemen alt kısmında Para kazanma ismine tıklayın. Para kazanma menüsündeki görüntü resmini inceleyin.
4. Durum ve özelliklerin sağ tarafında açıklamalar sekmesinde Para kazanma ayarlarını görüntüleyin link’ine tıklayın.
5. Açılan pencerede Para Kazanma → Hesap durumu, altında duran mavi butona tıklayın. Sizi karşılayan pencerede Para kazan butonuna tıklayarak hesabınız uygun ve telif hakları içermeyen videolarınız için Youtube videolarından para kazanmayı başlatın.
6. Eklediğiniz videolarda telif hakkı içeren videolar için ünlem işareti, telif hakkı içermeyen videolar için ise yeşil renkli dolar işaretini göreceksiniz. Yeşil renkli dolar simge resmini inceleyin.
7. Hesabınız para kazanma için uygun değilse farklı bir ileti görürsünüz. Para kazanma özelliğinin neden devre dışı bırakılmış olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Adsense hesap onayınız yok ve hemen onay almak istiyor musunuz?

1. Web siteniz için, Adsense onayınız var ise, Adsense İlişkisi kısmından hemen hesaplarınızı bağlayın.
2. Web siteniz için daha önceden Adsense hesap onayı istediniz, onaylanmadı gibi ileti aldı iseniz burada yazılanları uygulayarak yaklaşık 5 saat ile 48 saat içinde onay alabilirsiniz.
3. Daha önce Web siteniz için Adsense hesabınızın mail bilgileri olmadan yeni bir mail ile hesap oluşturun. Bu oluşturacağınız hesap, Youtube videolarında gösterilecek reklam için verilecek onaydır. Adsense hesabınızı bağlamamaktadır. Ancak Youtube video reklamı için onay aldığınızda birbiri ilşkili olarak Adsense içinde onay alacaksınız. Mail hesabınıza YouTube onayı geldiğinde web sitenizi kontrol edin. Hayalet görüntü dediğimiz yazıların altında görülmeyen reklamlarınız başlamış olacak. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Adsensenin 1. ve 2. onay süreci olduğu gerçeğini Adsense reklamı için uğraş veren yazarlar çok iyi bilmektedir. Bu nedenle sabırlı olun, telif haklarını çiğnemeyin, alıntı yazınız varsa mutlaka alıntı yaptığınız yazarın yazı içerik sayfasına kaynak belirterek bağlantı linki verin. Alıntı yapılan içerikler için hak sahibi yazar Adsense veya Youtube şikayette bulunduğunda şikayet konusu içerik incelenerek reklamlarınızın askıya alınmasına, ömür boyu kapanmasına neden olabilir. Konu hakkında sorularınız var ise yorum bölümünden belirtebilir, makaleyi arkadaşlarınız ile paylaşabilir, beğenebilirsiniz. Adsense ve Youtube kategorisindeki makalelere de göz atmak isteyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.