Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Plüton Cüce Gezegenini Bugün Yakından Görün

1930 yılında keşfedilen ve cüce gezegen olarak adlandırılan Plüton ’un, Nasa tarafından 9 yıl önce uzaya gönderdiği New Horizons uzay arac...

...
1930 yılında keşfedilen ve cüce gezegen olarak adlandırılan Plüton’un, Nasa tarafından 9 yıl önce uzaya gönderdiği New Horizons uzay aracının çok yakın mesafeye ulaşması sonucu görülebilecek. Plüton cüce gezegeninin yıl dönemi nedeni ile Chrome tarayıcınızı ilk defa açtığınızda Google’un Doodle ile karşılaşmışsınızdır. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi Plüton gezegeninin yüzeyine yapacağı bugüne kadarki en yakın uçuşunu gerçekleştirecek.
Güneş sisteminin dışında bulunan Plüton’un yörüngesine giren New Horizons uzay aracı 12 bin 500 kilometre uzaklıktan çekimlerin yapılacağını açıklıyor. 19 Ocak 2006 tarihinde Florida'daki Cape Canaveral uzay üssünden saatte 58 bin 536 kilometre hızla Hubble Uzay Teleskobu ile görüntüler çekilmiş. Güneş sisteminin cüce gezeni olarak bilinen Plüton hakkında henüz çok fazla bilgi mevcut değil. ( Wiki : Plüton )

New Horizons’un en yakın mesafeye ulaşarak gezegenin resimlerini çekecek. Çekilen bu resimler gezegenin bugüne kadar çekilen ilk net resimleri olacak. Bu resimlerin tamamaen görülmesi ise 16 ay gibi uzun bir süreye yayılacak.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.