Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Adsense Reklam’ı için Gadget Kod Ekleme Açıklamaları

G oogle Adsense reklamları için, 1. aşamada reklam kodu onayı alındığında Web sitenize Adsense kod’unun yerleştirilmesi için ilgili açık...

...
Adsense Reklam’ı için Gadget Kod Ekleme
Google Adsense reklamları için, 1. aşamada reklam kodu onayı alındığında Web sitenize Adsense kod’unun yerleştirilmesi için ilgili açıklamalar. Birçok blog ve web site kullanıcılarının kafasını karıştıran Google Adsense reklam kodu yerleşiminin nasıl yapılacağı, kaç adet Adsense kodu ekleneceği, Adsense kodunun blog veya siteye eklendikten sonra neden Adsense kullanım paneline giriş hatası alındığı ve Adsense reklamlarının henüz onaylanmadığı gibi mesajın açıklamalarını aşağıda adım adım takip edebilirsiniz.

#Adsense, Google’un en değerli kuruluşlarından biridir. Ancak Google’un faaliyetleri ile Adsense faaliyetlerinin birlikte çalıştığını düşünmek en büyük hata olacaktır. Adsense kazançları için web sitelerini Google’un arama bootları değil, Adsense’nin denetim bootları test ederler. Web sitelerinde reklam verenler için yayınlanacak reklamlar için, toplanan veriler Adsense’nin onay verip vermemesinde büyük etkendir. Diğer bir anlatım ile bu durum #ticari arz ve talep’i oluşturmaktadır. Adsense reklam yerleşimini bu mantık ile değerlendirirseniz, Google Adsense reklam kodu yerleşiminin nasıl yapılacağı konusuna başlayabiliriz.

Google Adsense reklam kod yerleşim açıklamaları :

1. Blog kullanıcıları için, birinci aşamada reklam koymanız için onay verildiğinde, Adsense kumanda paneli kullanım için açılır. Size sadece bir reklam kodu ekleyebileceğiniz yetki verilir.

2. Yerleşim, gadget ekleme alanında Adsense gadget’ini eklediğiniz andan itibaren Adsense sitesindeki kullanım paneliniz kapanır. İkinci bir reklam eklemek istediğinizde Gadget izni yok veya Adsense reklamı yerleştirilemedi gibi bir hata alırsınız.

3. Bu durum gadget hatası değildir. Sadece Adsense reklamının eklenmesi sonucu birinci aşamadaki onay sürecinizin başladığının bir ifadesidir. Artık Adsense sitesindeki kumanda panelini ikinci onayı alana kadar açamaz ve giremezsiniz.

4. Onay süreci blog’unuzun güncelliği, reklam verenlerin takip ve talebi, içerik ve hizmet politikalarını takip edip etmediğinizin test edildiği durumun başlaması demektir.

5. Adsense, birinci onay sürecini geçene kadar reklamlarınız görülmez ve gadget içi boştur.

6. Bu boş alanda Adsense reklamın çalışıp çalışmadığını Google Chrome kullanıyorsanız geliştirici modunda kontrol edebilirsiniz. Boş olarak görülen alan üzerinde iken, maus sağ tıklayın ve Öğeyi denetle ismine tıklayarak geliştirici modunu açın. Açılan pencerede kodlar üzerinde iken mausu gezdirin. Reklam eklendiğinizi düşündüğünüz alanın karardığını göreceksiniz. Şimdi bu kodların olduğu yerde ADS ismini görmeniz lazım, inceleyin. Script kod linkinde, “Show ads impl js” olarak yazmaktadır. Bu etiket uzantısı, reklamınızın eklendiğini ifade etmektedir. İlgili etiket resmini inceleyin.


7. Web sitenize ekleyeceğiniz Adsense reklam kodunun bir adet olması yeterlidir.

8. Google, Adsense birinci veya ikinci onay süreciniz biraz geç olabilir. Maalesef, Ülkemizde Adsense için #oynanan oyunlar bu sürecin uzamasına onayın gecikmesine neden olmuştur. Sabırla beklemeli ve bu bekleyiş içerisinde #özgün yazı ve web kurallarına uymanızı tavsiye ederim.

9. Web sitenize eklediğiniz reklam kod gadget’ini kesinlikle kaldırıp tekrar reklam talebinde bulunmayın. Adsense sitesinden email'inize gelecek olan mesajı bekleyin. Gelen mesaj yazısı doğrultusunda eksikler varsa tamamlayıp tekrar müracaat edebilirsiniz.


10. Adsense reklam #onay süreci sırasında en çok yapılan hatalar, reklam kodunun kaldırılması ve yeniden başvurulardır. Kesinlikle Adsense’nin email mesajını almadan bu tür bir hataya düşmeyin. Böyle bir hata yaparsanız onay sürecini uzatmış olmakla birlikte kafanız karışarak hataları tekrarlamış olursunuz.

Ayrıca ; Google Adsense Başvurunuzu Kabul Edemiyoruz Soru ve Cevaplar ile ilgili #makaleyi de okumak isteyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.