Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Şablonunda Mobil Görünüm Ayarı Kapatılırsa Ne Olur?

B logger şablon kodlarında istemci tarafından biçimlendirilen Mobil ayarlar kapatılıp, etkisizleştirildiğinde blog’unuzda ne gibi değişiml...

...
Blogger şablon kodlarında istemci tarafından biçimlendirilen Mobil ayarlar kapatılıp, etkisizleştirildiğinde blog’unuzda ne gibi değişimler yaşarsınız adım adım inceleyin. Google Arama sonuçlarında web sitenizin Mobil görünümünü düzenleyen Css ve Html kodları Google sunucularında (istemci) Blogger ürünü için barındırılıp, Blogger geliştiricileri tarafından yönetilir. Her ne kadar Blogger, Blogspot uzantılı blog şablonlarımızda kodlar üzerinde değişiklikler yapılsa da birçok kodlama sunucu istemci tarafından izin verildiği sürece kullanılabilmektedir. Google istemci tarafındaki, sunucularda saklanan asli Blogger kodlaması dışında eklenen sakıncalı bir kod iletisi “BX” hata şeklinde bir uyarı vererek blog yöneticisini uyararak, hata anında ne yaptığınızı soran bir ileti kodu alırsınız. Geri bildirim ile bu hata kodlamasını bildirerek hatanın düzeltilmesini sağlamakla beraber yapılan bu işlem aynı zamanda sunucu güvenliği için de değerlendirilir.
Bu nedenle, Blog şablon kodlamasında 2 ad. seçenek bulunur. Bu seçenekler Blogger temanızın Google Web arama sonuçlarında görülmesi veya görülmemesi şeklinde Evet ve Hayır seçeneklerini içerir. Bu seçenekleri şimdi adım adım inceleyerek ne yapmanız gerektiği konusunda karar vermenizi kolaylaştıralım.

Blogger, Blogspot Mobil Ayarlar Nerede Bulunur?

1. Blogger, Yerleşim, Şablon sekmesine tıklayın.
2. Açılan pencerede sol tarafta, Şu anda Blog’da ve sağ tarafta Mobil isimlerini göreceksiniz.
3. Mobil isminin alt kısmında bulunan dişliye tıklayın. Mobil kurulum için Evet ve Hayır iki seçeneği göreceksiniz.

Blogger, Mobil Görünüm Evet Seçeneğini Seçtiğinizde Ne Olur?

1. Blogger temanızın Google Mobil arama sonuçlarında sağlıklı görülmesini sağlamış olursunuz.
2. Blogger, şablon özelleştirme bölümünde blog temanız 1100 Px. genişlik ayarı ile arama sonuçlarında görülmesi için sabitlenmiştir.
3. Blog, genişlik ayarını siz 1500 Px. yapsanız bile Mobil görünüm, blog şablon kodlarınız da 1100 Px. olarak sabitlendiğinden arama sonuçlarındaki Mobil görünüm 1100 Px. üzerinden işlem görecektir.
4. Blog'unuzun mobil görünümünü evet olarak seçtiğinizde sidebar veya diğer eklentiler görülmez, gizlenerek blog’unuzun hızlı açılmasını sağlar.
5. Blog'unuzun yerleşim, şablon mobil ayarlarında Evet seçeneğini seçerek PageSpeed Insights Test Aracı ile Mobil ve Masa üstü hızınızı kontrol edebilir Mobil görünümünüzü inceleyebilirsiniz. Evet seçeneği seçilmiş örnek Mobil görünüm.

Blogger, Mobil Görünüm Hayır Seçeneğini Seçtiğinizde Ne Olur?

1. Temanınız mobil görünüm ile uyumlu olmayışı, hızlı açılmayan bir blog’unuzun olması sonucu, Google arama sonuçlarında çıkmayacak bunun sonucu olarak da okuyucu kitleniz azalacaktır.
2. Blog temanız, sidebar ve diğer menü eklentilerinin tamamı görüleceğinden dolayı mobil görünürlük masa üstü görünüm formatında olacağından iç içe bağlantılar ile anlaşılmaz bir format sergileyecek.
3. Google, Arama Sonuçları Mobil Görünümü 21 Nisan 2015 tarihinde değiştirdi. Bu süre Web sitelerinin arama sonuçlarında sitelerin mobil görünüm için gereken geçiş dönemiydi ve uygulamaya başlandı. Bu süreci değerlendiren siteler, arama sonuçlarında daha fazla ön plana çıkarak sitelerinin okunurluğunu artırıp okuyucu kitlesini genişletmeyi başardılar.
4. Mobil görünürlüğü dikkate almayıp aman sende ne olur şeklinde düşünenlerin ise okuyucu kitlesinde büyük bir düşüş yaşandı.
5. Ancak! Şu gerçeği unutmamak lazım. Google arama sonuçlarında çıkmak için sadece Mobil uyumluluk yeterli değildir. Web yönetici araçları, Yapılandırılmış veri, veri işaretleme servisi de kullanılarak yazılarınızın doğruluğu, hatalı URL kontrolü gibi bazı işlemlerinde teyit edilmesi gerekir. Web siteniz için Veri işaretlemin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız resimli ve video’lu anlatım yapılan makalelerin yer aldığı menü çubuğundaki Veri araçları konularını inceleyerek web sitenizde bazı düzenlemeler yapabilirsiniz.
Blogger şablon Mobil uygulamasında, Hayır seçeneği seçildiğinde blog ana sayfanızın nasıl görüleceği ile ilgili mobil görünüm.
6. Blog’unuzun yerleşim, şablon mobil ayarlarında Evet seçeneğini seçerek PageSpeed Insights Test Aracı ile Mobil ve Masa üstü hızınızı kontrol edebilir Mobil görünümünüzü inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler :

Google Arama Sonuçlarında Sosyal Profillerini Göster
Google Arama Sonuçlarında Arama Kutusunu Gösterme

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.