Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Rezervasyon Bildirimi Çıkmıyor mu Çözüm

Microsoft Windows 10 , için rezervasyon bildirimleri gönderilmeye başladı. Windows işletim sistemi, kullanıcılarının birçoğunda bildirimle...

...
Windows 10 Rezervasyon
Microsoft Windows 10, için rezervasyon bildirimleri gönderilmeye başladı. Windows işletim sistemi, kullanıcılarının birçoğunda bildirimler henüz gelmiş değil . Windows 10 Bildirim gelmesini beklemeden nasıl aktifleştirmemiz gerektiğini aşağıda görelim. Bu bildirimin Temmuz ay sonuna kadar nasıl aktifleştirileceği konusunu incelemeden önce bilgisayarına yeni format atmış olan arkadaşlar aktifleştirme işlemini kesinlikle hemen yapmasın.
Windows işletim sistem güncellemelerinin tamamını yaptıktan sonra, 48 saat içerisinde rezerve ekranı gelmezse denemelere başlanabilir. Yeni format atılan işletim sisteminin sunucular üzerinde görülerek güncelleme alması gibi etmenler yüzünden 48 saatlik bir zaman dilimine ihtiyaç vardır. Aslında yaşanan bu durum klasik windows güncellemeleri ile ilgili sorunlardan biri. Sadece bir güncellemeyi kaldırıp tekrardan kurmanız yeterli olacaktır.

Windows 10 Rezervasyon Bildirimi ile ilgili uygulama :

1. Windows Update sayfasını açın. (Evrensel aramaya direk yazıp gidebilirsiniz)
2. Sayfanın en alt sol alt kısmında bulunan “Yüklü Güncelleştirmeler” kısmına tıklayın.
Yüklü Güncelleştirmeler” kısmına tıklayın
3. KB3035583 güncellemesini bulup, sağ tıklayın kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Windows Update KB3035583 güncellemesi
4. İşletim sistemi başladıktan sonra tekrar Windows Update sayfasını açarak “Güncelleştirmeleri denetle” seçeneği ile yeni güncelleme var mı kontrol edin.
5. Az önce sildiğiniz, KB3035583 güncellemesi karşınıza çıkacaktır. Bu güncellemeyi tekrar yükleyin. Yaptığınız bu işlemler sonucunda windows lisansınız uygunsa windows 10 yükseltme rezervasyon bildirimi kısa bir süre sonra bilgisayarınızın başlat çubuğu sağ tarafında görülmeye başlayacaktır.
6. KB3035583 güncellemesini diğer güncellemelerin arasında bulabilmek için KB3035583 ismini kopyalayın yukarıda arama kutusuna yapıştırın. Yapıştırır yapıştırmaz güncelleme karşınıza çıkacaktır. Numaraları kontrol edip silebilirsiniz.

Rezervasyon Alternatif seçeneği :

Yukarıda 2. maddede anlatılan işlem ile sonuca ulaşamadı iseniz ve halen rezervasyon
Ekranını bilgisayarınızın sağ alt köşesinde göremiyorsanız, aşağıdaki yöntemi deneyin.

Başlat, Görev çubuğunda Windows 10’u Alın bildirimi gelmediyse ne yapacaksınız?

1. Denetim Masasını açın.
2. Yönetimsel Araçlar’a girin.
3. Görev Zamanlayıcı’ya tıklayın.
4. Sırasıyla şu dizinleri genişletin; Görev Zamanlayıcı Kitaplığı → Microsoft → Windows→ Setup → GFXTriggers, açın.
5. Sağ taraftaki, refreshgwxconfig-B komutuna sağ tıklayın ve Çalıştır’a tıklayın.
Bu son aşamadan sonra sizin de görev çubugu'nuz da, Windows 10’u Alın uygulaması belirecektir. Yapmanız gerekenleri ise, zaten uygulama size söylüyor ve yönlendiriyor.

Evet arkadaşlar sizler için aslında bu sorunun köklü çözümünü bu makalemizde anlatmaya çalıştık. Yukarıdaki anlatım adımlarını takip ederek bu sorunu çözebileceksiniz.

Yukarıda okuduğunuz konu bizzat denenmiş ve uygulama sonucu alınarak sizlere aktarılmıştır. Tekrar hatırlatmada fayda görüyorum. Bilgisayarınıza yeni format atmışsanız ve windows 10 icon’u görülmüyorsa 1 veya 2 gün beklemeniz gerekmektedir.

İpucu : Windows mail hesabınız ile evinizde birkaç tane bilgisayar kullanıyorsanız her bilgisayar için aynı işlemi yapmak zorundasınız. Konu hakkında sizlerin de öneri ve düşüncelerinizi yorumlarda görebilmek, bir çok kullanıcı arkadaşlarımıza da ışık tutarak yardımcı olacaktır. Blog’u takip ederek en güncel makaleler hakkında ilk bilgi sahibi siz olun.

İlgili Makaleler :

Windows 10’a Yükseltme için Teknik Özellikler
Microsoft Windows 10 İşletim Sistemi Hakkında Detaylar
Windows 10 Süpriz Olmayan Fiyatları Açıklandı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.