Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Sitene Google+ Sayfa ve İzleyiciler Kodu Ekle

Wordpress sitene, Google+ İzleyiciler ( Followers ) ve Google+ Sayfa ( Badge ) widget’ini Wordpress eklenti (Plugins) yüklemeden kod ekley...

...
Wordpress sitene, Google+ İzleyiciler ( Followers ) ve Google+ Sayfa ( Badge ) widget’ini Wordpress eklenti (Plugins) yüklemeden kod ekleyerek kullanabilirsiniz. 3. taraf olarak bilinen eklentiler arasında Google+Badge eklenti widget’i mevcuttur. Ancak eklentiyi kullandığınızda çerçeve içinde tam bir görünüm sergilenmemektedir. Bu durum da site görünümünde widget'in çirkin görülmesine neden olmaktadır. Wordpress geliştiricilerinin eklenti (Plugins) olarak hazırladığı kodlama stil’inin dışına çıkarak kendi kodlarımızı düzenleyip kullanabilir miyiz düşünce ise işe başladık. Çalışmalarımızı birlikte sürdürdüğüm arkadaşım +Fatih Korpe bey ile kendi aramızda mülakatlar yaparak en sonunda kendimizin Css kodları yardı ile özelleştirebilecegi kodlarımızı geliştirdik. Geliştirdiğimiz bu kodları ilk defa kendi sitelerimizde kullanmaya başladık. Wordpress site de eklenti kullanmadan kullandığımız widget’lerin Canlı görüntülerini adnanguney.com ve networdkdizayn.com sitelerimizden inceleyebilirsiniz.

Google+ İzleyiciler ( Followers ) ve Google+ Sayfa ( Badge ) kodlarının kullanımı :

Aşağıda verilen kodlar içinde kesinlikle değişiklik yapmadan kullanmaya çalışın. Kodlar içinde yapacağınız değişiklik sonucu widget çalışmayacaktır. Kodlar içinde değişiklik yapabileceğiniz, 3 seçenek vardır. Bu seçenekler Google+ profil Id numarası, Google+ sayfa Id numarası, genişlik ve yükseklik ebatlarını kullandığınız tema özelliğine göre tanzim edilmesinden oluşmaktadır.

Not: Bu yazının ve kodların 2. bir kişi tarafından Blog/Site’sin de alıntı kullanılması yasaktır. İzinsiz, web kuralları haricinde kullanılması sonucunda, telif hakları gereği kullanan kişilere uyarı yapılmadan ilgili makamlara bildirim yapılacağını hatırlatmak isterim. Lütfen bu notu dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. İsteyen herkes yazıda verilen kodları kod içeriğini bozmadan web sitesinde kullanabilir.

Wordpress sitenize kodları nasıl ekleyeceksiniz :

1. Wordpress sitenize giriş yapın.
2. Sol menü barda Görünüm → Bileşenler → Metin widget'ini açın.
3. Aşağıda verilen kodları kopyalayıp metin widget'ine yapıştırın.

<div class="g-plus" data-action="followers" data-height="280" data-href="https://plus.google.com/114021536527450214647" data-source="blogger:blog:followers" data-width="260">
</div>
<script type="text/javascript">
      (function() {
        window.___gcfg = {'lang': 'tr'};
        var po = document.createElement('script');
        po.type = 'text/javascript';
        po.async = true;
        po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';
        var s = document.getElementsByTagName('script')[0];
        s.parentNode.insertBefore(po, s);
      })();
</script>


Kodlar içinde yapılabilecek değişiklikler :

1. Mavi ile görülen kısımda genişlik ve yükseklik ayarlarını site temanıza göre düzenleyin.
width : Genişlik ayarı, height : Yükseklik ayarı
2. Kırmızı ile belirtilen numara, Google Plus Id numarasıdır.Bu kısma Id numaranızı yazacaksınız.

3. Google+ Sayfa eklemek isterseniz, aynı metin widget kısmından bir tane daha ekleyerek yukarıda anlatılan şekilde Id numarasını değiştirdiğinizde bu defa Widget’iniz Google+ Sayfa olarak görülecektir.
4. Id numarası, aşağıda verilen numaralardan oluşmaktadır. Kırmızı ile belirtilmiştir.
https://plus.google.com/114021536527450214647
5. Tüm işlemler bittiğinde, widget başlık isimlerini yazarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.