Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

iPhone 6S’in teknik detayları

Apple’ın yıl sonuna doğru tanıtması beklenen iPhone 6s cihazında gelişmiş kamera özelliklerine yer vereceği iddia ediliyor. İşte iPhone 6s...

...
Apple’ın yıl sonuna doğru tanıtması beklenen iPhone 6s cihazında gelişmiş kamera özelliklerine yer vereceği iddia ediliyor. İşte iPhone 6s hakkındaki yeni bilgiler. Yeni nesil iPhone'la alakalı bomba iddialar kaldığı yerden devam ediyor. Piyasaya baktığımızda Android platformundaki amiral gemilerinde kameranın MP'i yüksek. Fakat Apple ise 2011'de çıkardığı iPhone 4S'ten beridir kamerada MP'i yükseltmedi. Kamera bileşenlerinde yaptığı geliştirmelerle fotoğrafların daha kaliteli olmasına yöneldi. Hatta bu yüzden bazı iPhone kullanıcıları Apple'ı şikayet ediyor.Tüm bunlara rağmen son raporlar ve iddialar iPhone 6S ve 6S Plus'ta işlerin değişebileceğini gösteriyor. Şimdi ise yeni bir rapor kamera konusunda bambaşka bir detayı ortaya koydu. Neler olduğuna birlikte bakalım. Değişen kamera çözümü Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta kullanmış olduğu 8 Megapiksel çözünürlüğündeki kamera kullanıcıları pek memnun etmiyor. Android cephesinde 16 ya da 20 Megapiksel çözünürlüklü kameralar görmek mümkünken, Apple’ın halen daha bu konuda hamle yapmaması olumsuz eleştirileri beraberinde getiriyor KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo öngörü raporunda iPhone 6S'te (Tabii ki 6S Plus'ta) 12 MP'lik kameranın olacağını vurguladı. Kuo geçmişi ve tahminleri oldukça güçlü bir analist. Ayrıca 12 MP'lik kamera iddiaları isimsiz tedarik zinciri kaynakları tarafından da gündeme getirilmişti. IHS Teknoloji Araştırma Direktörü olan (Çin Şubesi) Kevin Wang, iPhone 6S'in bu sene 12 MP'lik kamera ile geleceğini belirtti. Fakat Wang, piksel boyutunun daha küçük olacağını iddia ediyor.
Daha büyük piksel (ve dolayısıyla düşük piksel yoğunluğu) genellikle daha net görüntü ve düşük ışıkta daha yüksek performans anlamına geliyor. Ancak MP sayısı bütün hikayeyi söylemiyor. Kamera içinde sensör, görüntü işleme gibi daha pek çok önemli nokta var. Eğer Kevin Wang'ın açıklamalarının doğru olduğunu varsayarsak Apple'ın küçük piksel ile 12 MP'lik kamera kullanmasında kendince belirli nedenleri vardır. Bir dönem iPhone 6S'te çift kameranın olacağı iddia edilmişti. Tayvan merkezli dijital kamera ve lens tedarikçisi Altek'in başkanı Alex Hsia da 2015'le birlikte genel olarak telefonlarda temel kamera çözümünün çift lens olacağını açıklamıştı. iPhone 6s, 12 Megapiksel Kamera ile Gelebilir işlemcisinin ise her sene olduğu gibi güçlendirileceği konusunda söylentilerde mevcut umarım s serisi ile güzel yenilikler yapmayı başarırlar ve dış kısımda çıkıntı yaratan kamera problemini de çözebilirler.
Yazar Hakkında : Bu yazı networkdizayn.com site yönetim ve yazarı Fatih Körpe bey tarafından yazılmıştır. Sizde misafir yazarlık yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.