Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sürücüsüz Prototip Test Araç Sürüşünü Başlattı

Google sürücüsüz prototif olarak dizayn edilmiş, yazılım ve sensörlerden oluşan test aracının bu yaz dağ manzaralı Kaliforniya yollar...

...
Google sürücüsüz prototif olarak dizayn edilmiş, yazılım ve sensörlerden oluşan test aracının bu yaz dağ manzaralı Kaliforniya yollarını test pisti olarak kullanacağını açıklıyor. Google’un resmi blog’unda 15 Mayıs 2015 12:00 PDT tarih ve saati ile resmi olarak açıkla yapıyor. Sürücüsüz prototip test aracı hakkında daha eski yazıları görüp bilgi alıp incelemek için Google’un 27 Mayıs 2014 tarihli resmi blog yazısını inceleyebilirsiniz. İnsansız, sürücüsüz prototif test araç projesinin insanlık adına atılan bir adım olduğu mantığı ifadesini ise, insan hatalarından kaynaklanan yüzde 94 hataların azaltılması, trafikte boşa harcanan milyarlarca saatin boşa israf edilmemesi olarak ifade ediliyor. 

Daha keyifli ve güvenli sürüş yapmak için bilgisayar bilimi kullanılarak projenin başladığı günden beri yaklaşık 300.000 mil yol katedildiği, bu süre içinde bir tek kaza bile yapılmadığını 07 Ağustos 2012 tarihindeki resmi blog yazısında belirtiyor. Önümüzdeki yıllarda da bu test sürüşlerinin devam edeceğini belirten Google Araç Projesi Öz-Sürüş Müdür’ü Chris Urmson, proje hakkındaki düşüncelerinizi ve güncellemeleri takip edip paylaşabilmek için sizleri Google+ sayfasına davet ediyor.
Google Sürücüsüz prototip Test Araç Sürüş test videosunu aşağıda inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.