Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Siteniz Mobil Uyumlu mu?

21 Nisan’dan sonra, Google arama’daki sıralama sonuçları, Google’un daha fazla cep dostu olması sonucu etkisini göstermeye başlayacak. Mob...

...
21 Nisan’dan sonra, Google arama’daki sıralama sonuçları, Google’un daha fazla cep dostu olması sonucu etkisini göstermeye başlayacak. Mobil uyumluluk test aracı ile sitenizi tekrar kontrol edin. Siteler için geçerli olan Mobil Uyumluluk değişikliği dünya genelinde tüm dillerde yapılan mobil aramaları etkileyerek, Google Arama sonuçları üzerinde büyük etki sahibi olacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz. Kullanıcılar, cihazları için optimize edilmiş, alakalı ve yüksek kaliteli arama sonuçlarına ulaşabilmesi için, ………..blogspot.com.tr site ve diğer sitelerinizin bu değişikliğe hazır olup olmadığını bir kez daha kontrol etmek için ;
Mobil uyumluluk testi yapın

"Sitem zaten mobil cihazlar için optimize edilmiş. Bir şey yapmam gerekiyor mu?

Mobil cihazlar için optimize edilmiş bir siteniz zaten varsa bile, biraz vakit ayırıp Mobil Uyumluluk Testi aracını kullanarak sitenizin sayfalarını tekrar kontrol edin. Ayrıca, mobil cihazlar üzerinden daha fazla para kazanmaya yönelik en iyi uygulamaların ele alındığı AdSense Birden Çok Ekran Uygulama Kılavuzu'nu da inceleyin.

Sitem mobil uyumlu değil. Sitemi mobil uyumlu hale getirmeye nasıl başlarım?

Mobil uyumlu siteler kılavuzu başlamanız için size yardımcı olabilir. Diğer yandan, Web Yöneticisi Araçları hesabınıza giriş yapıp Mobil Kullanılabilirlik Raporundan yararlanarak siteleriniz genelindeki mobil kullanılabilirlik sorunlarının tam bir listesini görebilirsiniz. Ayrıca AdSense Birden Çok Ekran Başlangıç Kılavuzu'nu inceleyebilir ve destek almak için Web Yöneticisi Merkezi Forumlarında soru yayınlayabilirsiniz."

3 yorum

  1. Resimlerin siteye yerleştirilmesi hakkında bir sorum olacaktı.
    Responsive temalarla birlikte mobil sayfalarda resimlerin yerleşiminde sorun yaşıyoruz.
    İçerik üretirken yazıya eklenen resimlerin boyutları büyük olduğunda ortalı yapınca mobil sayfalarda ekranı oynattıkça kenarlarda boşluklar çıkıyor.
    Bu boşluklar mobil uyum için sorun olur mu?
    Kullanımı deneyimi açısından benim hiç hoşuma gitmiyor o sayfada ne yazarsa yazsın okumadan çıkıyorum.
    Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun olmaması lazım. Burada önemli olan resmi sizin hangi olculerde eklediğiniz ve büyük,orta, çok büyük ile belirtmeniz.Temada zaten mobil ayar ölçeklemesi varsa sorun olmaması gerekir. Resim kenarındaki taşma beyaz veya siyahlıkları belli bir olçek uyguladığınızda mobilde görülmesi mümkün değil.

      Sil
  2. Bir yazınızda yakaladım mobil uyumluluk için yatay kaydırma olmaması lazım yazmışsınız.
    blogger blogunu mobil uyumlu ve hızlı düzenleme ipuçları yazınızdan buldum.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.