Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Microsoft Security Essentials kullanımı

Microsoft Security Essentials, Windows işletim sistemi için bilgisayarınızı Antivirüs, truva atları, solucanlar ve kötü amaçlı yazılımlar...

...
Security Essentials
Microsoft Security Essentials, Windows işletim sistemi için bilgisayarınızı Antivirüs, truva atları, solucanlar ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma amaçlı Orjinal Microsoft Windows kullanıcılar için geliştirilmiş ücretsiz bir yazılımdır. Microsoft Security Essentials'ı kullanırken hiçbir şey yapmanıza gerek duymazsınız. Arka planda çok fazla yer kaplamadan çalışarak güncellemeleri günde birkaç kez otomatik kontrol eder ve bilgisayarınızı yavaşlatmaz.

Bilgisayar görev çubuğunun en sağında bildirim alanında bulunan Microsoft Security Essentials simgesine baktığınızda mevcut durumunuzu takip edebilirsiniz. Bu takip sistemi üç renklerden oluşmaktadır. Yeşil, herşeyin yolunda olduğunu; Sarı, bilgisayarınızın potansiyel olarak korumasız olduğunu ve Kırmızı, bilgisayarınızın risk altında olduğu göstermektedir. Gördüğünüz bu renkler, Sarı ve Kırmızı olduğunda simgeye tıklayarak ilgili ayrıntıları görerek harekete geçebilirsiniz. Yapılan tehdidin kaldırılması için en iyi seçim Bilgisayarı temizle seçeneğini belirlemektir. Diğer eylemlere kısaca göz atalım.

Tehditleri algılama ve uygulama :

1. Bilgisayarınızda algılanan tehditleri otomatik silmek isterseniz, Microsoft Security Essentials proğramını açın.
2. Ayarlar sekmesine tıklayın ve Varsayılan Eylemleri seçin

Sistem taraması :

1. Microsoft Security Essentials’ı açın. Giriş→ Hızlı tarama veya Tam tarama seçeneklerinden birini belirleyin ve Şimdi tara seçeneği ile devam edin.
2. Hızlı tara seçeneği virüslerin saklanma ihtimalinin yüksel olduğu her yerde arar ve bulur. Bilgisayarınızın durumunu için en iyi seçenektir.
3. Bilgisayarınızda, virüs veya casus yazılım bulaştığını düşünüyor veya şüphe ediyorsanız Tam tarama seçeneğini önerilerim arasındadır. Tam tarama seçenegi daha fazla güç gerektirdiğinden bilgisayarınız biraz yavaşlayabilir. Ancak sorunları bulma açısından çok iyi bir öneridir. Sorunların bulunması için tüm sistem içinde arama yapacaktır.

Tarama işlemlerini zamanlama :

1. Microsoft Security Essentials programı ile zaman ayarı yaptığınızda, seçeneklerinize göre bilgisayarınızı otomatik olarak tarar.
2. Zaman ayarını değiştirmek için ; Ayarlar sekmesi → Zamanlanmış tarama yan sütundan tarama türü, günü ve saati değiştirebilirsiniz.

Sabit sürücü ve daha fazlasını tarama :

1. Bilgisayarınızın sabit sürücü haricinde, USB sürücülerine de virüs bulaşabileceğini düşünerek harici sürücüleri de taramak faydalıdır.
2. Microsoft Security Essentials programını açın. Ayarlar sekmesinde → Gelişmiş → Çıkarılabilir sürücüleri tara seçeneğine tıklayın. Tarama her başladığında bilgisayarınıza bağlı olan sürücülerde taranacaktır.
3. Microsoft Security Essentials yazılım kurulum sonrasında, Giriş sekmesindeki Şimdi tara seçeneği ile bilgisayarınızın ilk taramasının yapılması önerilir.

Microsoft Security Essentials, Ücretsiz Koruma yazılımını orjinal Windovs kullanıcıları bağlantı linkini inceleyerek bilgisayarına indirip hemen güvenlik sistemine geçebilir

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.