Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ve Wordpress Site için Alexa Banner Eklentileri

Blogger ve Wordpress ücretli veya ücretsiz web siteniz için ülke trafik sıralaması ve sitelerden alınan backlink sayımını gösteren, Alexa...

...
Wordpress Site için Alexa Banneri
Blogger ve Wordpress ücretli veya ücretsiz web siteniz için ülke trafik sıralaması ve sitelerden alınan backlink sayımını gösteren, Alexa Trafik Rank ve Alexa Site Info banner sayaç eklentisi. Alexa Trafik Rank eklentisi ile Alexa Site Info Eklentisi arasındaki tek fark, Ülke sıralama gösterimi haricinde sitelerden alınan backlink sayımın banner sayaç eklentisinde görülür olması konusunu bir önceki yazımızda belirtmiştik. İlgili konuları takip etmek isteyen yayımcı arkadaşlar aşağıda verilen linkleri inceleyebilirler. Aşağıdaki linklerin kurulumu Blogger blog yayımcıları için geçerli olup, iki ayrı banner eklenti kurulum’undan ibarettir. Link'ler de yapılan açıklamalara göre Blogger, Html/JavaScript Gadged'in de kullanabilirsiniz.

Blogger ile ilgili Alexa eklenti anlatım linkleri :

Sitene Alexa Traffic Rank Eklentisi Ekle
Alexa Site Info Eklentisini Sitene Ekle
Ayrıca, Chrome, Frefox, IE, gibi tarayıcılarda kullanabileceğiniz uzantılar da mevcuttur. Wordpress, Alexa banner’ini kurmak için herhangi bir eklenti yüklemenize gerek yoktur.

Wordpress için Alexa bannerlerin kurulum aşamaları :

1. Wordpress sitenize giriş yapın.
2. Görünüm→ Bileşenler, yolunu takip ederek sol kısımda hazır bulunan bir metin widget'i açın ve aşağıda verilen kodlar içinde beğendiğinizi sitenize yükleyin.
A. Alexa Traffic Rank Eklenti görünüm ve kod ;

Kod :
<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/adnanguney.com"><script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/a?url=adnanguney.com"></script></a>
B. Alexa Site Info Eklenti görünüm ve kod ;
Kod :
<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/adnanguney.com"><script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/s/a?url=adnanguney.com"></script></a> 
3. Yukarıda verilen kodlar içinde mavi ile belirtilen, ( adnanguney.com ) kısmına sitenizin Url’sini yazın. 
Örnek : (adnanguney.com) veya (adnanguney.wordpress.com)
4. Önemli not: Alexa site üyeliğiniz yoksa mutlaka site üyeliğinizi gerçekleştirin. Alexa sitesine Nasıl üye olunacağı hakkındaki ve diğer yazıları Alexa kategorinde bulabilirsiniz. 
5. Kodlarınızı tamamladı iseniz sürükleme metodu ile yerleşim alanında görülmesini istediğiniz (Footer) kısmında konumlandırın. Yukarıda yapılan açıklamalar ile ilgili sorun yaşıyorsanız yorum bırakarak yardım alabilir, Wordpress kategorisindeki diğer konuları da incelemek isteyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.