Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

AddThis Orijinal Paylaşım Düğmeleri Nasıl Alınır

Addthis ’in yeni sitesinden alacağınız orijinal sosyal paylaşım düğmelerini özelleştirerek Blogger şablon kodlarına nasıl ekleyeceğiniz i...

...
AddThis Paylaşım Düğmeleri
Addthis’in yeni sitesinden alacağınız orijinal sosyal paylaşım düğmelerini özelleştirerek Blogger şablon kodlarına nasıl ekleyeceğiniz ile ilgili açıklamalar. Sosyal Paylaşım düğmeleri Dünya devleri arasında yerini koruyan AddThis 2014 yılında site görünüm ve kullanım uygulamalarını değiştirmişti. Sitenin değişimi ile birlikte birçok sosyal paylaşım eklentilerinin de değiştiğini farketmiş olmalısınız. Bu eklentilerin bazıları ücretli bazıları da ücretsiz olarak web internet kullanıcılarına sunulmaktadır. Blogger ’un varsayılan sosyal paylaşım düğmeleri site hızının etkileyeceği gerekçesi ile alternatif hizmet sunmaması web yayıncılarını farklı arayışlar içerisine sürüklemektedir. Bu sürüklenme sonucu gelişen teknoloji ve yer imlerinin çoğalması bizleri farklı arayışlar ile buluşturmaktadır. Bugün blogger yayıncıları için derlediğim AddThis Sosyal paylaşım sitesindeki paylaşım düğmelerinin nasıl alınıp blogger şablonuna ekleyerek kullanılacağından bahsedelim. 

AddThis paylaşım düğmelerinin kullanım uygulamaları :

1. Güvenlik açısından her ihtimale karşın blog’unuzun yedeğini alın.
2. AddThis sitesine giriş yapıyoruz. Üye değilseniz, üyelik girişini tamamlayın. Lütfen bu kısmı dikkatli okuyun ve unutmayın.
3. Üye olduktan sonra, AddThis sitesi size uygulamaları kullanabilmeniz için ;
Profil adı : Örnek ekleyeceğiniz blog’ların ismi,
Profil ID : Uygulamaları kullanabileceğiniz App anahtarı diyebilirsiniz bir numara atanır.
Ayrıcalıklar : Görüntüleme ve değişiklik yapma yetki biçimini belirtir. 

Seçenekler verecektir.
4. Yukarıda anlatılan özelliklere göre birkaç blog’unuz olabilir. Her farklı blog için profil atamanız faydalı olacaktır. Neden ? Farklı blog’larınıza uyguladığınız eklentiyi yarın bir gün değiştirmek istediğinizde profilinizin ID’i ile değişiklik yaparsanız diğer tüm blog’larınızı da değiştirmiş olursunuz. Yani her blog için Profil adı belirlemeniz hangi blog’unuza ne yaptığınızı anlamanız açısından önemlidir. Ekleyeceğiniz her blog için farklı ID numarası alırsınız. Bu kısımda anlaşılmayan yer varsa lütfen yorum yazarak sorun.

Birkaç blog ekleyerek profil kaydı nasıl yapılır :

1. AddThis’e giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda Pano (Dashboart) ismine tıklayın.
2. Sağ ve sol tarafta isminizin olduğu bölümleri göreceksiniz. Sağ üst kısımdaki profil resminizin olduğu açılır pencereden Hesap ayarlarına giriş yapın.

3. Açılan pencerede 3 ad seçenek ile karşılaşacaksınız.
Hesap ayarları : E-posta, bülten bilgisi, şifre ve bağlı hesap bilgilerinizin olduğu kısım. Ayrıca dilediğiniz zaman hesabınızı bu alandan silebilirsiniz. 

Profiller : Yukarıda kısaca profillerden bahsettik. Bloglarınızı ekleyebileyip benzersiz ID alacağınız alandır. Farklı bir blog için eklenti alacaksanız alt kısımda Bir profil ekle kısmına tıklayın. Profil adı penceresine blog başlık ismini yazın. Örnek : Guney4
4. Profilinizin düzenlendiğini belirten, blog ismi ve ID numarasını göreceksiniz. Tamam ismine tıkladığınızda Profiller hanenize benzersiz profiliniz eklenmiş olacak. Artık diğer önemli işlemler şimdi başlıyor.
5. Hangi blog’unuza eklentiyi ekleyecekseniz profil bölümündeki isme tıklayın. Ekleyeceğiniz eklenti artık seçtiğiniz seçime bağlı olarak yapılandırılacaktır. Eğer blog'unuzdan AddThis eklentisini kaldırmak istiyorsanız önce profilden kaldıracağınız blog ismini seçip eklentiler kısmında yeşil olarak görülen aktif eklentiyi devre dışı bırakabilirsiniz. Bu şekilde diğer blog eklentileriniz de etkilenmemiş olacaktır.
6. Hisse ayarları (Share Settings) : Sosyal paylaşım imlerinden hangilerini kullanıyorsanız bu alandan yönetebilirsiniz. AddThis Sosyal paylaşım imlerini nasıl ayarlayacaksınız okuyun.


AddThis paylaşım düğmelerinin Blog’a eklenmesi :


1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. AddThis eklentilerinin bulunduğu kısma buradan giriş yapın ücretsiz eklentinizi seçin. Örnek eklentimiz Orijinal paylaşım düğmeleri olsun.
3. Eklenti kodunu almak için üst sol kısımdaki açılır pencereden profiliniz ve eklentinizi seçerek eklentinizin altında Kodu alın ismine tıklayın. Açılan pencerede ekleyeceğiniz veya çıkaracağınız butonları belirleyin. Şimdi blog’unuzun şablon bölümünden devam edelim.4. Şablon → HTML’yi düzenle ile şablon kodlarınızı açarak Ctrl+F ile aşağıdaki etiketi bulun.
<div class='post-share-buttons goog-inline-block'> 
4. Bu etiketi bulamazsanız yukarıda kırmızı ile belirtiğim alanı seçip aratabilirsiniz.
5. Bulduğunuz bu etiketin üstüne AddThis den aldığınız Adım 2: yazan yerdeki kodu yapıştırın.
6. Paylaşım butonlarının ana sayfada görülmesini istemiyorsanız eklediğiniz kodların hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin. Bu şekilde ana sayfada paylaşım butonları görülmez. Bu kodu eklediğinizde şablon bir hata iletisi verecektir. Çekinmeyin sorun yok. Hatayı üstten okuyun sol kısımdaki satır numarasını ve sağ tarafta tırnak işaretli “</b:if>” etiketidir. Tırnaklar olmadan üstte verilen rakam satırını kaydırın ve etiketi ekleyip kaydedin. Herşeyin düzeldiğini göreceksiniz. 
Ana sayfadan gizleme etiketimiz ;
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 
7. AddThis eklentiniz de bir kodumuz daha var şimdi onu da ekleyelim. Adım 1: Yazan yerdeki kodu eklemek için aşağıdaki etiketi bulun. Genelde şablon kodlarının en altında bulunur.
AddThis eklenti kodları
</body>
8. AddThis eklenti Adım 1: yazan yerdeki kodu yukarıda verilen etiketin üstüne ekleyin ve blog’u kaydedin. Sosyal paylaşım eklentisinin bir müddet sonra çalıştığını göreceksiniz. Ancak Blogger’un Paylaşım butonları ile birlikte çalışacağından Blogger paylaşım buonlarını etkisiz duruma getirmek için adımları takip edin.Yerleşim → Blog kayıtları → Paylaşım düğmelerini göster yanındaki tiki kaldırın ve blog gadget’ini kaydedin.

NOT: AddThis eklentisi ana sayfada çalışır durumda iken yazı paylaşmaya çalıştığınızda yazı açıklamasını okuyamıyor. Bunun yerine blog açıklamasını okuyor. Bu nedenle ana saydan gizleme seçeneği ile kullanmanızı öneririm. Ayrıca Addtoany sosyal paylaşım buton eklentisini de tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.