Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Resim Tanım Metnini Google Sites de Göster

Google Sites, sitenizde, yazılarınıza eklediğiniz resimlerin üzerine maus’u yanaştırdığınızda resimleri tanımlayan açıklama metni görülmez...

...
Google Sites, sitenizde, yazılarınıza eklediğiniz resimlerin üzerine maus’u yanaştırdığınızda resimleri tanımlayan açıklama metni görülmez. Yazılarınıza yüklediğiniz resimler için tanımlama metni nasıl görülür yapılır inceleyin. Google Sites, sitenizde yazılarınıza eklediğiniz resimlerin Google arama sonuçlarında web standartlarına uygun olarak görülebilmesi için, Resim Alt Öznitelik olarakta bilinen resim açıklama metin bilgilerinin olması gerekir. Sitenizdeki yazı, resim ve medyanın arama sonuçları bootları tarafından anlaşılır olabilmesi için eklediğiniz metaların, arama bootlari için okunabilmesi gerekir. Çünkü arama bootları resimleri okumayazlar. Yazılarınıza eklediğiniz resim veya medyanıza tanımlayıcı açıklama metni girmek zorundasınız.

Blogger kullanıyor iseniz resimlere açıklama metninin eklendiği bir pencerenin var olduğunu biliyorsunuzdur. Google Sites, sitenizde yazılarınızı daha çekici kılıp içeriğinizi tanımlayan resimler, Google görseller aracılığı ile de görüntülenip sitenize okuyucu getiren bir araçtır.

Google sites siteniz için resim açıklamasının manuel olarak nasıl yapılacağını aşağıda adım adım takip edebilirsiniz.

1. Google Sites, sitenize giriş yapın. Yazı eklemek için bir sayfa açın. Resim açıklamasını ekleyebilmemiz için herhangi bir resim yükleyin. Konunun daha iyi anlaşılması için bu bir test sayfası olacaktır.

2. Örnek : Web isminde masa üstüne kaydettiğim bir resmi Google sites test sayfamıza yüklediğimizde resmin üzerine maus’u yanaştırdığımızda resmi tanımlayan açıklama metni görülmeyecektir. Resime tıklayıp açılan pencerede bir açıklama yapzsanızda yaptığınız açıklama da görülmez. Açıklama yazabilmek için adımları takip edin.

3. Test sayfası oluşturmak için ; Yukarıda 2. seçenek sağ kısmındaki Sayfa oluştura tıklayın.

4. Sayfanız için bir isim girin. Örnek: Resim test → Oluştur seçeneğine tıklayın.

5. Boş yeni sayfanız oluşturuldu. Sol üst menüde Ekle ismine tıklayın ve Resim seçeneğini seçin. Resim yükleye tıklayarak resminizi yükleyin. Penceredeki yazıda bulunan, Alternatif metin (isteğe bağlı) penceresine örnek : Web resim test yazın. Resminizi yükledi iseniz tamam seçeneği ile devam edelim.

6. Resminiz yüklendi. Şimdi resminizin üzerine maus’getirin ve bakın birşey göremeyeceksiniz. Ancak biraz önce “Web resim test” yazmıştık. Devam ediyoruz. Acaba kaydetmedik de ondan mı diye düşünmeye başladınız. Kaydedin ve tekrar kontrol edin.

7. Gördüğünüz gibi biraz önce yazdığımız, “Web resim test” yazımızın görülmesi gerekirken görülmüyor.

8. Yukarıdaki sayfayı düzenleme, kalem simgesine tıklayın.

9. Sayfayı düzenleyebilmeniz için açıldı. resmin üstüne tıklayın, değiştir seçeneğini seçin biraz önce eklediğiniz resim açıklama bilgileri yok. Peki bu alanda iken açıklama kısmına da “Web resim test” yazın bakın açıklama görülecek mi? Hokus! Pokus! resim yok oldu. Endişe etmeyin. Yukarıdan geri al sekmesi ile resmi geri getirin. Dikkat ederseniz birkaç şekli denedik anacak istediğimize ulaşamadık.Yani resmimize açıklama ekleyemedik. Şimdide resmimize açıklama eklemek için yapılacak işlemleri görelim.

10. Menü çubuğu isimlerine bakın ve son kısımda <HTML> ismini göreceksiniz tıklayarak sayfa kodlarına ulaşalım.

Html kodları açılan pencerede resminizin son uzantısı olan olan, jpg, png vs. uzantının son kısmına aşağıdaki meta etiketini yapıştırın.

" title="Web resim test"

.jpg’den sonra eklediğimiz etiketin resimli görselini inceleyin.
11. Etiket eçinde “Web resim test” ismini değiştirmek kaydı ile eklediğiniz resimlerin açıklamalarını değiştirin. Yukarıda anlatılanlar size biraz uzun gibi gelebilir. Ancak her anlatım tam olarak takip edildiğinde sizlerin anlayabilmesi için adım adım uygulama ile yapılarak aktarılmıştır. Anlatılanları tam olarak takip ederseniz yaptığımız işlemin çok kolay olduğunu görerek sizde yapabileceksiniz.
Yazıyı buraya kadar okudu iseniz yaptığımız işlemi görebilmek için, Google sites Resim test sayfasını inceleyebilirsiniz.Şu anda kullandığım Google Sites sitemi de görmek ister misiniz?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.