Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Site Veri Hatalarının Farklı Yöntemle Çalıştırılması

Web Yönetici Araçlarında yapılandırılmış veri aracının çalıştırılması sonucunda hata vermesi durumu ile karşılaştığınızda site yazı sayfa...

...
Web Yönetici Araçlarında yapılandırılmış veri aracının çalıştırılması sonucunda hata vermesi durumu ile karşılaştığınızda site yazı sayfa verilererinizi farklı yöntem ile çalıştırabilirsiniz. Web Yönetici Araçları Yapılandırılmış Veri Aracının Görünümü Değişti yazı başlığında belirttiğim gibi yeni uygulamanın çalışmadığını arıza verdiğini yazmıştım. Site’nizin sağlığı ve Google arama sonuçlarında sağlıklı yazı verilerinizin çıkması için bu araçları devamlı kontrol ederek üzerinde çalışma yapmak zorundasınız. Bir site, blog, hiç farketmez kullanıyorsanız

Web Yönetici Araçlarını da sitenize giriş yaptığınız kadar kullanma zorunluluğunuzu çok kısa zaman sonra daha iyi anlayacaksınız. Bu yazımı ister dikkate alın ister dikkate almayın. Birçok blog veya sitenin Google arama sonuçlarında görülmemeye başlaması durumunda  sorunlar kapınızı tıklamaya başlayacaktır. Siz sorunları çözmeye başladığınızda yaklaşık bir sene geriden geleceksiniz. 

Bu aşamadan sonra artık uyarı yazmamaya karar verdim. İsteyen yazıları okur gereğini yapar isteyende sorunlar ile yaşamayı öğrenir. Diğer aldığım önemli kararlardan biri de çok özel durumlar ve kişiler haricinde hiçbir gmail ile gönderilen sorulara bakmıyorum. Google+ yorumlar yazının altında mevcuttur. Yardım isteyen yorum yazarak gereken bilgiye ulaşabilir. Bu arada bir hatırlatma daha yapmak istiyorum. Lütfen kimse üzerine alınmasın. O kişiler kendilerini çok iyi bilirler.

Hiçbir yazıma veya YouTube videolarıma  reklam amaçlı konu harici ukelaca şirket reklamı atmasın. Bunları ilk gördüğümde siliyorum. Tekerrür ettiğinde spam olarak bildirim yapacağımı unutmasınlar. Google, ben, Web yöneticileri ve diğer forum çalışanları aptal değildir. Web her ne kadar açıksa o kadar fazlada koruma ve güven altındadır. Lütfen web site ve Google hesaplarınızın silinmemesi için bu yazılarıma dikkat edin. Bu kadarlık bir açıklama yeterli olacağını düşünerek bundan sonra bu açıklamaları göremeyeceksiniz. 

Yazılarımdan kimse alınmasın gücenmesin. Densiz olan kişiler için yazılmıştır. Bu arada izinsiz bire bir kopya yazı çalan ( çok özür dilerim sevmediğim bir kelime) kişilere Web Yönetici araçlarında isimlerinin çıkıp çıkmadıklarını görmeleri ; bilmiyorlar ise de öğrenmelerini öneririm. Bu kişiler arasında olanların bundan sonraki günler için, ya Adsense reklamları sonlandırılacak yada web hayatları bitirilecektir. Benim domain’im var diye kimse kendine pay biçmesin. Domain’i aldığınız sağlayıcı sözleşmesindeki maddeleri oturup birgün incelesin. Ne demek istediğimi o zaman anlayacaklardır. Umarım temiz bir yazı ve huzur içinde 2015 senesini geçiririz. 

Çok uzattımı biliyorum. Yazmaya başlayınca da böyle yazılar uzuyor bende böyleyim ne yapalım.

Web Yönetici Araçları, veri araçlarını kullanırken hatalı araçlar için farklı yöntemler :
1. Web Yönetici Araçlarına giriş yapın, sitenizi açın.
2. Arama görünümü → Yapılandırılmış veri sekmesine tıklayın.
3. Açılan sayfada birçok hatanın olduğunu görebilirsiniz. (Tabi veri yapılandırma işlemine başladı iseniz.) Şu linke bakın yazmıyorum menü çubuğunda Veri araçları ismi mevcut.
4. Açılan sayfadaki hatayı yaşıyabilmeniz için herhangi bir hatalı satıra tıklayın. Açılan sayfada hatalı bir link satırına tıklayın.
5. “Canlı verileri test et” renkli menüye tıklayın ve bekleyin. Hatayı göreceksiniz. Şu anda bu araç çalışmıyor. Ancak kısa bir süre sonra çalışacaktır. Bu süre içinde biz farklı bir yöntem ile yazı verilerimizi işaretlemeye devam edeceğiz. Verileri işaretlemenin önemini yukarıda belirtmiştim. Okumadı iseniz lütfen geri dönerek inceleyin.
6. Pencereyi kapatın. Farklı yöntem kullanarak verilerimizi işaretleyeceğiz.
7. Sol menüden, Veri işaretleyici ismi üzerine maus’u yanaştırın sağ seçeneklerden, Bağlantıyı yeni sekmede aç ismine tıklayın. Tarayıcı yeni sekmede açılan pencerede iken kırmızı renkli İşaretlemeye başla ismine tıklayın. İşaretleme penceresi açılacaktır.
8. Şimdi tarayıcı diğer sekmenize geçin ve Yapılandırılmış veri ismine tıklayın. hatalı gördüğünüz il satırdaki örneğin : Hentry hizasındaki satırı açın. Alt kısımda birçok hatalı link görebilirsiniz. Birine tıklayıp açın.
9. Açılan pencerede üsteki mavi linkin üzerinde iken maus sağ seçim bağlantı adresini kopyala seçeneği ile kopyalayın.
10. Diğer sekmeye geçin, Kopyaladığınız bağlantıyı ilk pencereye yapıştırın. Hemen alt kısımda vurgulanacak metni seçin seçeneğini genişletin.
11. Açılan seçenekler içinde sitenizin kategorisini içeren bir yapı varsa tıklayın. Yoksa Makaleler seçeneğini seçerek Tamam ismine tıklayın ve biraz bekledikten sonra site verilerinizi işaretlemeye başlayabilirsiniz.
Nasıl işaretlemeniz gerektiğini bilmiyor musunuz ? Menü çubuğunda Veri Araçları isminden ne zaman isterseniz giriş yaparak konu hakkındaki tüm açıklamaları görebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.