Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Kenar Çubuğu Nasıl Düzenlenir

Google Sites, sitesinde kenar çubuğu (sidebar) dikey araç çubuğuna +1 düğmesi, gezinme, metin, en son site faaliyetleri, en son faaliyet...

...
Google Sites, sitesinde kenar çubuğu (sidebar) dikey araç çubuğuna +1 düğmesi, gezinme, metin, en son site faaliyetleri, en son faaliyetlerim, geri sayım, site sahipleri, site yazarları gibi araçlar nasıl eklenir ? Google Sites ile oluşturduğunuz siteniz için kenar çubuğunuza Google sites tarafından oluşturulmuş birçok hazır öğeleri ekleyebilirsiniz. Google Sites için yazdığım birçok yazı günümüz koşullarında yeni teknolojik gelişimler ile değişim gösterdiğinden yazılarımı güncelliyorum. Açılır menü çubuğunda Google Sites Kurulumu kategorisindeki güncellediğim tüm eski yeni yazılara ulaşabilirsiniz.  Google Sites kenar çubuğu için yapmanız gerekenlerin ne olduğu aşağıda adım adım görelim. DEMO
Google Sites kenar çubuğunu düzenlenme :
1. Google Sites, sitenize giriş yapın.
2. Sağ üst kısımda dişli simgesine tıklayın.
3. Açılan pencerede Site yerleşimini düzenle seçeneğine tıklayın.
4. Sol tarafta kenar çubuğu üst menüde, kalem ve (+) işaretini göreceksiniz. Bunlar ;

A: Kenar çubuğunu düzenle : Kenar çubuğunuzu sağa, sola ve genişlik ayarlarınızı yapabileceğiniz seçeneklerdir. Kenar çubuğu ayar seçeneği ile ilgili resmi inceleyin.
B. Yeni Bir Kenar Çubuğu Öğesi Seçin : Kenar çubuğu düzen ayarlarınızı tamamladıktan sonra, kenar çubuğunuza ekleyebileceğiniz öğeler seçeneğidir. Bu öğelerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Öğeleri, Blogger gadgetler gibi düşünebilirsiniz. Kenar çubuğu öğeler ile ilgili görsel resmi inceleyin.
Google sites, kenar çubuğunuza eklediğiniz öğeleri düzenlemek için diğer simgelerin üzerine tıklayın. Açılan pencere seçeneklerinden düzenlemelerinizi yapın. İlgili düzenlemeleriniz bittiğinde yukarıda kapat seçeneğine tıklayarak işlemin kaydolmasını bekleyin ve sayfanızı yenileyin. (F5)
Not : Google sites içinde uygulamalara ekleyeceğiniz kodlar içinde javascrip ve benzeri kodları kabul etmediğini, yalnızca html kodlarına izin verdiğini unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.