Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Depolama Alanını Öğrenme

Google ürünlerinden Blogger , Gmail, Drive, Google+ Fotoğraflar, Picasa, gibi paylaşılan birçok araçları kullanmaktayız. Google’un kulla...

...
Google Depolama Alanı
Google ürünlerinden Blogger, Gmail, Drive, Google+ Fotoğraflar, Picasa, gibi paylaşılan birçok araçları kullanmaktayız. Google’un kullanıcılarına tahsis ettiği 15 GB.’lık ücretsiz depolama alanının ne kadarını kullandığınız bilgilerini öğrenmek isteyebilirsiniz. Öncelikle bu depolama alanının senkronize ettiğiniz veya yüklediğiniz öğeleri depoladığını bilmenizde fayda var. Diğer, Google Dökümanlar, E Tablolar, Slaytlar ve sizinle paylaşılan öğeler depolama alanında kullanılmamaktadır.

Google’un Gmail hesabı açarak kullanıcılarına tahsis ettiği 15 GB.’lık depolama alanı kullanım miktarlarını %, MB. ve GB. cinsinden ölçü birimleri ile muhtelif yerlerden görebilmeniz mümkündür.

Google depolama alanını kontrol etme seçenekleri :
2. Orta kısımdaki iletileri aşağıya kaydırın ve sol alt kısımda “ Yönet “ bağlantı linkine tıklayın.
Tarayıcınızın yeni sekmesinde açılan pencere içinde rakamları görebilirsiniz. Fareyi daire üzerine getirin ve diğer bilgileri inceleyin. Toplam depolama alanını pop-up pencerede görebilirsiniz.
Pop-up pencere toplam depolama alan görsel resmi inceleyin.
4. Pencereyi aşağıya kaydırın ve sol köşedeki 15 GB.’lık depolama alanı üzerine farenizi yanaştırın. Pop-Up açılan mesaj penceresinde yukarıda gördüğünüz 2. resimdeki aynı bilgileri görebilirsiniz.
5. Ayrıca https://www.google.com/settings/storage adresinden de aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.
6. Google+ Fotoğraflar hesabınıza giriş yapın. Sol üst menüde Fotoğraflar açılır isminin üzerine farenizi yanaştırın ve en alt kısımda “ Ayarlar “ ismine tıklayın. Google Plus hesap ayarlarına ulaşmış bulunmaktasınız. Burada aşağıya doğru inin “ Fotoğraflar ve Videolar “ sekmesini göreceksiniz. Yatay olarak belirtilen depolama alanını görebilirsiniz. Resmi inceleyin.
Ayrıca okuyun, Blogger sınırlamaları nelerdir ?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.