Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Veri İşaretleyici Hata Düzeltme Mesajı

Web Yönetici Araçları , Veri işaretleyici sayfa öğeleri ana sayfasında makaleler varsayılan olarak 25 ad. görülse de diğer sayfaları kont...

...
Web Yönetici Araçları, Veri işaretleyici sayfa öğeleri ana sayfasında makaleler varsayılan olarak 25 ad. görülse de diğer sayfaları kontrol ettiğinizde düzeltme isteminde bulunulan makalelere raslayacaksınız. Bu hatalı makaleleri nasıl düzelteceksiniz  aşağıda görelim ? Ayrıca hataların düzeltilmesi sırasında suni olarak yaratılan farklı bir hatanın düzeltilmeside video çekimi ile anlatılmaya çalışıldı. Aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra ilgili video için zaman ayırmanızı özellikle tavsiye ederim.
Web Yönetici Araçları, Makalelere ulaşmak için :
1. Web Yönetici Araçlarına giriş yapın. Arama görünümüVeri işaretleyici açın. Tabiy ki daha önceden Blogger veri işaretlemlerinizi yaptı iseniz makaleleri göreceksiniz. Böyle bir çalışma yapmadı iseniz.
Site veri işaretleyi nedir ? Yazıyı okuyarak başlayın. Veri işaretleyici ile ilgili tüm yazıları Kategoriler listesinde Veri Araçları isminden ulaşabilirsiniz.
2. Veri işaretleyici Makale sayısı az ise ilk bakışta zaten göreceksiniz. Makale sayısı çok fazla ise sağ alt veya sol üst kısımdaki ok işareti ile diğer sayfalar arasında gezinti yapın. Aşağıda resimle gösterdiğim küçük kalem iconlu diktörtgen mavi renkli uyarı işaretini göreceksiniz. Resmi büyük izlemek için buradaki bağlantıya tıklayın.
3. Kalem icon’una tıklayın, sizi grubu silebileceğiniz veya devam ederek düzenleme yapabileceğiniz bir uyarı mesajı karşılayacak.  Düzenle ile devam edin. Sayfa veri hatalarını düzenlediğinizde üst kısımda şu ifadeyi göreceksiniz.
“İyi haber! Güncellenen sayfalarınızı artık anlayabiliyoruz.”
4. Yukarıda anlatılan bölümde bazı seçenekler vardır. Sayfaya dön, Sayfa grubunu sil, Örnek sayfaları düzenle, Yayından kaldır ve yardım alabileceğiniz dişli iconu.
5. Hatalı veri grup sayfaları aşağıya doğru dizilirler kontrol edin ve hatalı bir kısım görürseniz üst kısmındaki mavi renkli linke tıklayarak düzenleme yapın.
6. İşleminiz bittiğinde sağ üst kısımdaki sola dönük oka tıklayın. Bu bölümler daha önce yayınlandığından tekrar yayınla gibi bir seçenek aramayın. Sola dönük oka tıklayın. Grup veriler sayfasına gideceksiniz. 
7. Düzenlediğiniz veri grubu, son düzenleme grup listesinde sıralanır. Google sitenizi ziyaret ettiğinde bu hataları okuyarak gereğini yapacaktır.
8. Diğer hataları düzenlemek için ilk veri grubuna giderek 1. sıradan tekrar başlayıp, ok ile tarama yapın hatalı olan sayfa işaretlemesini gördüğünüzde yukarıda anlatılan şekilde gerekli düzenlemeyi yapın.
9. Videoda sayfanın anlaşılamadığını yazan bir ifade gördüğünüzde yayından kaldıra tıklayın. Yapılandırılmış ana sayfa sırasına dönersiniz. Yayından kaldırdığınız sayfa oradadır. Yayından kaldır ismine tıklayın veri işaretlemeye devam ederek sayfa hatalarını düzeltin. Hatalı sayfanın düzeldiğini göreceksiniz.
İlgili düzenlemelerin nasıl yapılacağını video’u izleyerek gerekli çalışmalarınızı tamamlayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.