Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

G+’da Sizi Kim Eklemiş Silmiş

Google Plus ’un kısaltılmış ismi olan G+ ’da sosyal paylaşım çevrelere sizi ekledikten sonra çevrelerden çıkaran kendini akıllı sanan kiş...

...
Google Plus çevreleri anlama
Google Plus’un kısaltılmış ismi olan G+’da sosyal paylaşım çevrelere sizi ekledikten sonra çevrelerden çıkaran kendini akıllı sanan kişiler ne yapmış, neden yapmış yazının devamını okuyarak anlayarak gereğini yapın. Google Plus’un çevrelere ekleme sınırı 5000 kişi ile sınırlıdır. Yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi, Google Plus Web site sayfanız varsa her bir faaliyet için 5000 kişi sınırı alırsınız. 5000 kişi sizin ekleyebileceğiniz sınırdır. Sizi ekleyenler bu sınır içinde değildir ve ekleyen sınırı yoktur.
Google Plus çevrelere sizi ekleyen kişiler farklı düşüncelerle ekleyebilir. Bu düşünceleri kısaca inceleyelim.

Google Plus’a ilk defa giriş yapanlar :

Google Plus’a ilk katılım sağlayan kişiler çevrelerini genişletmek için takipci sayısı fazla olanları çevrelerine eklerler. Böylece büyük bir kitle paylaşımı içinde olurlur.

Google Plus’a ticari veya site tanıtım amaçlı katılımlar :

Web site tanıtımı veya ticari ürün tanıtımı için Google Plus’a giriş yapan kişiler çevrelerini genişletmek için yine takipci sayısı fazla olan çevrelerine eklerler.

Hiçbir etkinliğe sahip olmayan paylaşılanları paylaşanlar :

Google Plus’a ilk defa giriş yapan ancak henüz yapacağı birşey olmadığından diğer kullanıcıların paylaştıklarını paylaşarak kitle oluşturmaya çalışanlardır.
Kısaca her alanda, her düşüncede insanlar Google Plus’u kullanabilir. Ancak kendini çok kurnaz sanan birkaç forumda okuduğu yazı ile süper işler yapabileceğini düşünen karakterlerde vardır.
Bu tip insanlar takipcileri fazla olanları önce çevrelere eklerler. Çevrelere eklenen kişilerde o ekleyeni çevresine ekler. işin sorunlu olan kısmıda bu alanda başlar. Kendini kurnaz olarak tanıyan kişi bir müdted sonra eklediği kişileri çevrelerinden çıkararak kendisini çok fazla izleyen çevreler olduğu karakter havasına girer. Bu tip insanları çevrelerinizden ayırarak temiz bir çevre ile nasıl devam edeceksiniz bu konuyu göreceğiz. Konuyu daha iyi anlayabilmeniz için Google Plus  da açtığım Guney59 Paylaşım blog sayfamdan örnek vereceğim.
Yukarıdaki Google Plus sayfa resminde de çevrelere ekleyen kişileri görüyorsunuz. Sahte ekleme çıkarma yapanları temizledikten sonra aldığım son görüntüdür. Üsteki sayı 190 civarında idi. Şu anda farkı anlamanız için 135 kişiye düşürdüm. Hatta yazıyı yazdıktan sonra bu rakam 132 oldu. Google Plus Guney59 Paylaşım sayfasını görebilir katılım sağlayabilirsiniz.
Google Plus çevrelere ekleyip sonra çıkan kişileri çevrelerden nasıl çıkaracaksınız :
1. Google Plus’a giriş yapın.
2. Google Plus sayfa veya kişisel profil için hakkında kısmına girin.
3. Çevre resimlerinde “Çevrelerinizde” ve “Sizi çevrelerine ekleyenler”i  göreceksiniz.
4. “Çevrelerinizde” satır karşısında rakama tıklayarak açın. Pop-Up açılan pencerede tüm çevreler resimleri ile sıralanmış olarak karşınıza gelecektir.
5. Her bir resmin üzerinde iken mausu sağ tıklayın ve tüm resimlerde aynısını yaparak “bağlantıyı yeni sekmede aç” ismine tıklayın. Yaklaşık 10 resim açın bilgisayar ram’i zorlanmasın.
6. Bbağlantıyı yeni sekmede açtığınız sayfaya tıklayın. Takipci rakamlarının altında küçük bir daire sola ve sağa dönük ok işaretlerini göreceksiniz.
Ok işaretlerinin anlamları :
  • Sola dönük ok : Sizi takip edenler,
  • Sağa dönük ok : Siz takip ediyorsunuz
  • Sol ve Sağ her iki yöne dönük ok : Her iki taraf da birbirini takip ediyor.
  • Boş hiçbir daire ve ok yok : Sizi takip eden yok.
7. Sizi daha önceden takip eden ancak sonradan takipten çıkaranları çevrelerden çıkarın.
8. Gerçek takipci sayınız hemen alt kısımdaki “Sizi çevrelerine ekleyenler” rakamlardır.
Yukarıda anlatılan konu Twitter ve Facebook da da yaşanmaktadır. Organik takipciler için evet, ancak insanları kullanmaya çalışan takipcilere izin vermeyin.
Google Plus İpucu ;
Google Plus takip eden çember sayfanıza giriş yapın ve Takiptekiler ismi ile yeni bir çevre adı aluşturarak takipcilerinizin davranışlarını takip edip gerektiğinde çemberinize ekleyin. Konu hakkında fikirlerinizi ve yazıyı beğendi iseniz paylaşın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.