Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Tarih Bilgisini Gizleme

Blogger Ana sayfada yazıların üstünde görülen tarih bilgisini gizleyip, devamını oku ile yazı sayfasını açtığınızda gönderen yazar satır...

...
Blogger Ana sayfada yazıların üstünde görülen tarih bilgisini gizleyip, devamını oku ile yazı sayfasını açtığınızda gönderen yazar satır hizasına görülmeyen tarih bilgisini tekrar göstererek, Blog’unuzu hızlandırabilir hemde temanızı sadeleştirebilirsiniz. Blog’um da anlatılan bu yöntemleri kullandığınızda, modem'in veri bant genişliğini koruyarak blog hızını arttırabilir, temanızın daha derli toplu olmasına yardımcı olabilirsiniz. Konuyu basitce anlattığımda neden bu kadar çok önem verdiğimi anlayacaksınız.
Blogger Ana sayfanızda 7 ad. post mesaj veya daha fazla yazınız vardır. Ben size sadece 7 ad yazı için bir örnek vereceğim. Siz hesap makinanız ile blog tema yapınıza göre kendi değerlerinizi hesaplayarak gerekli düzenlemelerinizi yapın.
1. Mevcut tarih yazısının Px. ebatlarını görelim ve bunların ne kadar yer kapladığını anlayalım. Aşağıdaki tarih rakam ve harflerin boyutları. Resmi inceleyin.
2. 560 px. genişlik x 12 px. yüksekliğinde yer kaplamakta.
560 px. genişlik x 7 ad. yazı tarih başlığı = 3.920 px.
12 px. yükseklik x 7 ad. yazı tarih başlığı =     84 px.
Total : ⇒ 4004 px. Ne kadar küçük bir alan diy mi?
Tarayıcınız önbellekte bu bilgileri tutmamış olsaydı, bilgisayarınızı her açtığınızda bu kadar bilgi yeniden okunacaktı. Bilgilerin yeniden okunması blog’unuzu yavaşlatacak,  modem’iniz verileri tekrar indirmesi gerekeceğinden kısa zamanda kotalı bir internet kullanıyor iseniz kotanızın bitmesine neden olacaktı. İşte önbellek dediğimiz teknoloji sisteminin faydaları bunun gibi şeyler ile dolu. Gelelim bu kısa bilgiden sonra asli konumuz olan ;

Blog İpuçları ⇒ Kod ekleme işlemlerinde mutlaka blog’unuzun yedeğini alın.
Blogger tarih bilgisinin ana sayfada gizlenmesi :
Canlı Demo
1. Blogger kumanda panel'inize giriş yapın.
2. Şablon kodlarınızı açın ve aşağıdaki kodu bulun. CTRL+F ile aratabilirsiniz.
]]></b:skin>
3. Bulduğunuz kodun hemen üstüne aşağıdaki kodu yapıştırın.
.date-header {display :none !important;}
4. Blogunuzu ön izleme yaptığınızda Ana sayfadaki tarih bilgilerinin gizlendiğini göreceksiniz.
5. Tarih bilgilerinin lazım olabileceğini düşünerek, Blogger kumanda panelinde yerleşim sekmesine tıklayın ve Blog kayıtlarını açın.
6. Blog kayıtlarında → Zaman satırı yanındaki açılır oka tıklayarak lazım olabileceğini düşündüğünüz herhangi bir tarih zaman formatını seçin.
Blog kayıtları yanındaki onay tiklerini kaldırarak da diğer formatların görülmemesini sağlayabilirsiniz. Ancak biz ana sayfada yer tutmaması için tarih bilgisini gizledik. Böylelikle normal doğal yapıyı bozmadan yarın istediğiniz zaman eski konuma alabileceksiniz.

Konu hakkında anlaşılmayan bölümler için yorum yazarak yardım alın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.