Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Gönderen Yazar İsmini Gizlemeyin

Blogger Ana sayfada görülen yayın damgası olarakta bilinen, Gönderen Yazar ismini kesinlikle gizleme yapmayın. Gönderen yazarlık ismi bl...

...
Blogger gönderen yazar isminin görülmesinin önemi
Blogger Ana sayfada görülen yayın damgası olarakta bilinen, Gönderen Yazar ismini kesinlikle gizleme yapmayın. Gönderen yazarlık ismi blog’unuzda gizli ve ana sayfada görülmüyorsa görülür biçimine dönüştürün. Blogger’un varsayalın şablonu veya özel tema blogger şablonlarında Gönderen ismi gizlenmiş hatta hiç yoktur. Elimden geldiğince Tema tasarımı yapan geliştiricileride uyarıyorum. Blogger veya Özel tema şablonu kullanmadan önce bu konuya gereken önemi vermenizi tavsiye ederim.

Gönderen yazarlık ismi neden görülür olması gerekir :

Google Web Yönetici Araçları yapılandırılmış veri işaretlecisi, yazı içeriklerinizin arama sonuçlarında daha etkin ve hatasız görülmesi için gereklidir.
Daha fazla bilgi için : Veri Araçları kategorisindeki yazıları inceleyin.
Açılan pencerede ilk yazıları okuyarak devam etmek için en alttan başlayın. Sayfalar arasında ilerlemek için (J) aşağıya, (K) yukarıya gitmenizi sağlayan kısa yolu kullanın.
Google Web Yönetici Araçları yapılandırılmış veri işaretlecisi ile sayfalarınızı kontrol ederken birçok seçenekler karşınıza çıkar. Gönderen yazar ismi ana sayfanızda görülmüyorsa her defasında yazarlık bilgisini manuel elle girmeniz gerekir. Birkaç sayfa girişinden sonra diğer sayfalarınız otomatik öneri formatı ile tanımlanır. Ancak gönderen yazarlık ismi görülmüyorsa her yeni girişte bu işlemleri tekrarlamanız gerekir.

Web Yönetici Araçları yapılandırılmış veri işaretlecisini basitce kullanma önerisi :

1. Veri işaretlemeye başlarken belli bir düzen içinde işaretleyin. Karmaşık değişken bir işaretleme sergilemeyin. Değişken işaretleme verilerinizin anlaşılamaz olmasına neden olur.
2. Çok fazla detaya girmeden önerilen işaretlemeniz şu şekilde olabilir;
  • Blog yazı başlık ismi işaaretleme,
  • Blog en üstteki ilk resim işaretleme,
  • Gönderen yazar isminin işaretlemesi,
3. Yukarıda belirtilen sıralı üç işaretlemenin sırasını bozmadan diğer tüm yazılarınızda uygulama yaptığınızda 3. ve 4. günde sonuçları görmeye başlayabilirsiniz.
Yapılandırılmış veri aracını nasıl kullanacaksınız, ile ilgili yazı ve videoyu seyredin.
Google Web Yönetici Araçları yapılandırılmış veri işaretlecisi hakkında sorun mu yaşıyorsunuz yorum yazarak yardım alabilirsiniz. Konuyu beğendiniz mi paylaşın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.