Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Sayfa Gadget’i Oluşturma

Sosyal paylaşım Devi Google ürünlerinden blogger ile blog kullanıyor, blog’unuz için Google Plus Sayfa oluşturduysanız,  blog gadget ser...

...
Sosyal paylaşım Devi Google ürünlerinden blogger ile blog kullanıyor, blog’unuz için Google Plus Sayfa oluşturduysanız,  blog gadget serinize Google sayfa gadgetini ekleyerek blogger okuyucu takip fan sayfası yapabilirsiniz. Blog’unuza gadget olarak ekleyeceğiniz Google Plus sayfa gadgetini ararsanız bulamazsınız. Blog gadget ekle sekmesinde Google+ Badge (Google+ Rozet)  olarak isimlendirilen gadget içindeki sayfa seçeneği, sayfa ID numarası gibi seçenekleri yapılandırarak blog okuyucularınıza Google Plus sayfanızı sunun.
Bu yazımızda Google+ Badge (Rozet) gadgetini yapılandırarak Google+ Sayfa şekline nasıl getireceğiz aşağıda adım adım inceleyelim.
Ayrıca okuyun⇒  11 Kasım 2013 tarihli Google+ sayfa sahibi ve yöneticileri için Google Hizmet şatları ile ilgili güncelleme.

Google+ Badge gadget’inin, Google+ Sayfa olarak değiştirilme adımları :

1. Google Plus’a giriş yaparak sol tarafta açılır sekmeden sayfalar ismine tıklayarak blog için açtığınız sayfanızın bulunduğu kısmı açın.
2. Bu sayfayı yönet ismine tıklayarak sayfanızı açık konuma getirin. Kısa süre sonra tüm sayfalar My Business ismi ile değişeceğinden yukarıdaki Düzenle ismine tıklayın.
3. Blogger sayfanız açılır konumda iken tarayıcı URL konumundaki ID numarasını bir yere not alın. Alacağınız ID numarası aşağıda gösterilmiştir inceleyin.
https://plus.google.com/b/107694624110034858889/+guney59blogspot/posts
4. Blogger giriş yapın, Yerleşim, gadget ekle seçeneği ile Google+ Badge gadgetini açın.
5. Rozet türü seçeneklerinde bulunan, Sayfa ismini seçin. Bir hata mesajı alacaksınız. Blog’un profil veya sayfa kimliği kullan mesajının yanındaki tik kaldırın.
6. Üçüncü adımda anlattığım ve tarayıcıdan aldığımız ID numarasını bu pencereye yapıştırın ve boş bir kısma tıklayın.
7. Sayfanızın görüntü ve bilgileri çıkacaktır. Alt kısımda ayarlardan nasıl görülmesini istiyorsanız deneyerek uygun seçeği seçip gadget’i kaydedin ve blogunuzda sürükleyerek konumlandırın. Anlatılan işlemleri aşağıdaki resimden inceleyin. Gadget başlığını değiştirin.
Google+ Badge gadget ayarlarının görünümü
Dinamik veya Klasik Blogger, blog’unuzda yeni Google+ sayfanızı kullanmanın keyfini çıkartın. Anlatılan konuda anlaşılmayan yerleri yorumlarda belirterek yardım alın. Yazıyı beğendiniz mi? Google+ Sayfama sizde katılarak yeni yazıları takip edin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.