Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Önceki ve Sonraki Ok Link Eklentisi

Blogger, Ana sayfa alt kısmında ve okumak için açılan yazınızın en alt kısmında görülen Önceki Kayıt →, ← Sonraki Kayıt, sayfa bağlantı li...

...
Blogger önceki sonraki sayfa ok bağlantı linkinin nasıl eklenir ?
Blogger, Ana sayfa alt kısmında ve okumak için açılan yazınızın en alt kısmında görülen Önceki Kayıt →, ← Sonraki Kayıt, sayfa bağlantı linkinin yan kısımlarına ok iconu → ekleyerek blog’unuzu özelleştirin. Blogger’un kendi şablon tasarımında olmayan bu eklentiyi kullanarak tema tasarımınızı değiştirebilirsiniz. Blogger şablon kodlarına ekleyeceğimiz kod aslında küçük bir alanı kapsamaktadır. Ancak yeni blog oluşturan ve kod konusunda henüz tam gelişmemiş yazar arkadaşlarıda düşünerek eklecekleri kodu bir bütün olarak aşağıda vereceğim. Ekleyeceğiniz bu kod hem Blogger hemde Blogger özel tasarım şablonlarında kullanılabilir. Uygulama sonucunda blog sayfalarınızdaki görünüm aşağıdaki şekilde olacaktır.

← Sonraki Kayıt   Ana Sayfa   Önceki Kayıt →

Blogger’a ekleyeceğiniz kod eklentisi hakkında bilgi :

1. Aşağıda vereceğim kod, blogunuzda iki yerde bulunmaktadır. Bunlardan biri sayfa mobil görünüm için, diğeri ise sayfa yazılarınıza götüren kısım içindir. ( blog-pager )

2. Kodu ekleyeceğimiz kısım blog sayfaları kısmıdır. yani ikinci bulacağınız kod kısmını ekleyeceksiniz.

3. Blogger şablon kodlarına kod’u eklemeden önce blog’unuzun yedeğini alın.

Blogger yedek nasıl alınır ?

4. Blogger şablon kodlarınız açın ve Ctrl+F ile aşağıdaki kodu bulun.
<div class='blog-pager' id='blog-pager'>

5. Arama penceresinde enterleyerek 2. kod’a ulaşın. Aşağıdaki verdiğim şekilde kodları göreceksiniz. Bu kodları seçin. Aşağıdaki kodlar şu anda blogunuzdaki kodların görüntüsüdür. Herhangi bir hata yaparsanız bu kodları yerine ekleyebilirsiniz. Bu nedenle aşağıda verilmiştir. Siz bir alttaki kodları alacaksınız. Blogunuz da görülen örnek kodlar.

<b:if cond='data:newerPageUrl'>
     <span id='blog-pager-newer-link'>
     <a class='blog-pager-newer-link' expr:href='data:newerPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-newer-link&quot;' expr:title='data:newerPageTitle'><data:newerPageTitle/></a>
     </span>
   </b:if>
   <b:if cond='data:olderPageUrl'>
     <span id='blog-pager-older-link'>
     <a class='blog-pager-older-link' expr:href='data:olderPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-older-link&quot;' expr:title='data:olderPageTitle'><data:olderPageTitle/></a>
     </span>
   </b:if>
   <a class='home-link' expr:href='data:blog.homepageUrl'><data:homeMsg/></a>


   <b:if cond='data:mobileLinkUrl'>
     <div class='blog-mobile-link'>
       <a expr:href='data:mobileLinkUrl'><data:mobileLinkMsg/></a>
     </div>
   </b:if>


 </div>
 <div class='clear'/>
</b:includable>

6. Bulduğunuz ve seçtiğiniz bu kod’un yerine aşağıdaki kodları yapıştırın ve blog’u kaydedin, tarayıcı yeni sekmede yaptığınız işlemi kontrol edin. Sarı ile başlayan ve sarı ile biten sizin ekleyeceğiniz kod alanıdır.

<b:if cond='data:newerPageUrl'>
     <span id='blog-pager-newer-link'>
     <a class='blog-pager-newer-link' expr:href='data:newerPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-newer-link&quot;' expr:title='data:newerPageTitle'>&amp;larr;&amp;nbsp;<data:newerPageTitle/></a>
     </span>
   </b:if>
    <b:if cond='data:olderPageUrl'>
     <span id='blog-pager-older-link'>
     <a class='blog-pager-older-link' expr:href='data:olderPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-older-link&quot;' expr:title='data:olderPageTitle'><data:olderPageTitle/>&amp;nbsp;&amp;rarr;</a>
     </span>
   </b:if>
   <a class='home-link' expr:href='data:blog.homepageUrl'><data:homeMsg/></a>
   <b:if cond='data:mobileLinkUrl'>
     <div class='blog-mobile-link'>
       <a expr:href='data:mobileLinkUrl'><data:mobileLinkMsg/></a>
     </div>
   </b:if>
 </div>
 <div class='clear'/>
</b:includable>

7. Artık Blogger, blog’unuzun Ana sayfa ve içeriğiniz açıldığında okuyucunuza ok işareti ile yön gösteren bir görünüme sahip. Blogger şablonunuzu özelleştirmek için, kendi tema tasarımınızı düzenleme zevkini yaşamak ister misiniz ?

Okuyun ⇒ Blogger tema tasarımı hakkında bilgiler.

4 yorum

  1. Merhaba Adnan bey bir sıkıntım var. Burada anlattım.http://blogdeposu.blogspot.com.tr/2014/05/blog-yazarlarnn-dikkatine-acil-yardm.html yardımcı olur musunuz. Lütfennnn..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Pembe Kreasyon ; Merhaba, blogunuza eklediğiniz resim https ve facebook "fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd" sunucularında barındırılan bir resim linki. Bu nedenle Google resimlerinizde ve blogunuzda bu resimleri göremezsiniz. Resmi masa üstüne kaydedin.Farklı bir isim verin ve bloga yükleyin.Tek sorun bu. Resimler sizin Google Fotograflar dosyanıza yüklenmediği sürece göremezsiniz.Başka bir sorun yok.

      Sil
    2. @Pembe Kreasyon;
      Rica ederim. Sorunu çözdünüz mü? hatayı bulabildiniz mi ? Menü çubuğunda Blogger ayarlar linkini bağlantısını veriyorum. Birçok sorunu bu kısımdan çözebilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com.tr/search/label/Blogger%20ayarlar

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.