Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Site Kaydı Videolu Anlatım

Alexa site, kısa süre önce yeni görünüme geçti. Alexa yeni site görünümünde site ekleme, tarayıcı uzantısı, site iddiası ve kişisel bilg...

...
Alexa site kaydı nasıl yapılır
Alexa site, kısa süre önce yeni görünüme geçti. Alexa yeni site görünümünde site ekleme, tarayıcı uzantısı, site iddiası ve kişisel bilgi düzenlemenin nasıl yapılacağını anlatmıştım. Blog yazarı okuyucu arkadaşların yapmış olduğu yorumlarda site iddiasının ücretli olduğu bildirimi aldım. Bu nedenle ; Alexa sitesinde ücretsiz olarak, sitemizin iddiasını nasıl yapacağımız konusunu daha basit bir anlatım ile yazıya dökmek istedim. Youtube video çekim ve kayıt sorunu yaşamaz isem konuyu kısa bir şekilde özetleyen video ile de destekleyeceğim. Umarım bu anlatımdan sonra daha kolay bir çalışma yapabileceksiniz.
Alexa site iddiası ve Chrome uzantısı için ilgili adımlar :
1. Alexa sitesine giriş yapın. Hesabınız yoksa kaydınızı gerçekleştirin veya oturum açın.

2. Ev yazan yere tıklayın sayfayı aşağıya kaydırarak tarayıcı uzantılarının olduğu yere gelin.

3. Hangi tarayıcıyı kullanıyor iseniz (Internet Explorer, mozilla Firefox, Google Chrome ) tarayıcınız için tıklayın. Açılan pencerede onay verin. Alexa tarayıcı uzantı kurulumu gerçekleşecektir. Yukarıda verilen bağlantılardan da kurabilirsiniz.

4. Benim sitelerim (My dashboard) tıkladığınızda sağ üst kısımda +My Site Ekle (+Add My Site) seçeneğine tıklarsanız ücretli kurulum olarak karşınıza gelecektir. Siz ;

5. Arama kutusuna site linkinizi yazın ve enterleyin. Siteniz karşınıza çıkacaktır. Sayfanın en altına inin Düzenleme Site Info (Edit Site Info) mavi sekmeye tıklayın.

6. Ulaşmakta zorluk çekiyor iseniz, üye girişi yaptıktan sonra aşağıda verdiğim linke tıklayarak direk site iddiası kısmına geleceksiniz.

http://www.alexa.com/siteowners/claim

7. Bu pencereyi doğru açtı iseniz

a: Yöntem 1 : Com uzantılı siteler içindir.

b: Yöntem 2 : Blog siteleri içindir.

c: Yöntem 3 : ücretli siteler içindir.

8. Yöntem 2 seçeneğine tıklayın. Açılan penceredeki meta etiketini kopyalamadan önce yukarıda Google Translate çevirisininde orjinal isme tıklayın ki açılan kod bozulmasın.

9. Aşağıda anlatımı yapılan konunun birkaç şekli sunulmaktadır. Lütfen her adımı takip ederek size uygun olanı seçerek blogunuza tatbik edin. Sorunlarınızı yorumlarda belirterek yardım alabilirsiniz.Örnek blog linkimiz : http://guney5.blogspot.com.tr/

Youtube video linki : http://youtu.be/wjc82j3jgVk

YouTube sitesine giriş yapabiliyorsunuz. Nasıl giriş yapabileceğinize ;

Ayrıca bakınız ⇒ Google DNS ayarları nasıl yapılır.

2 yorum

  1. bir iki hafta önce yardımlarınızla yapmıştım ama böyle anlatım daha iyi olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hazel Çelik; Hanım teşekkür ederim. Böyle anlatımdan anlatılmak istenen herhalde video olsa gerek.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.