Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Arka Plan Resmi Şablon koduna Nasıl Eklenir ?

Blogger ana sayfa görülmeyen arka plan resminizi, CSS kodları ile şablon Html’yi düzenleyi seçerek şablon kodlarınıza ekleyip arka plan re...

...
Blogger Arka Plan Resmi sorun ve çözümü
Blogger ana sayfa görülmeyen arka plan resminizi, CSS kodları ile şablon Html’yi düzenleyi seçerek şablon kodlarınıza ekleyip arka plan resminizi görülür yapabilirsiniz. Birçok blogger yazarının en büyük sorunlarından biri haline gelen arka plan resminin görülmeyişi blog açılış (Pagespeed) hızını etkilemektedir. Okuyucunuz blogunuzu ilk açtığında tarayıcı arka plan resmini okumaya çalışır. Arka plan resmi olmayan bir blogda sonsuz ve tekrarlanan bir okuma gerçekleşir.Bu durum blog açılış hızını geçiktirdiği gibi okuyucu kaybına ve SOE hatalarına da neden olabilir. Google arama örümcekleri yazılarınızı indexlemek için sitenize geldiğinde açılışı geçiken bir site ile karşılaştığında yazılarınız indexlenmez.

Mobil veya masa üstü bilgisayarlarda açılmayan yazınız web yönetici araçlarında karşınıza 503 veya 404 hatalı URL olarak çıkacaktır. Bu nedenle tarayıcılarınızın güncel sürümünü kontrol ederek devamlı güncellemeli ve blog siteniz için arka plan resmini kullanmak zorundasınız. Arka plan resmi sitenizin görünümü için önemli olduğu kadar, hız ve tarayıcı uyumluluğu içinde gereklidir.

Yazımızın alt bölümde, Blogger arka plan resim ekleme seçenekleri hakkında yazı bağlantı linklerini göreceksiniz. Kullanım derecenize göre size en uygun olanı seçerek blogunuza kuruluma başlayabilirsiniz.

NOT: Blog’unuza arka plan resmi eklemeden önce nasıl görüleceğini kontrol edin.
Blogger Şablon kodlarında yapılan yeniliklerden sonra aşağıda verilen kodlar bazı temalarda çalışmamaktadır. Bu neden ile BURADA verdiğim linkteki yazıyı okuyarak Blogger arka plan resminizi, Blogger özel tema veya varsayılan temanızda kullanabilirsiniz.
Önizleme Demosu

Blogger Html şablon kodlarınıza ekleyeceğiniz arka plan resmi CSS Kodumuz ;

<style type="text/css">
html, body {
background: url('resim.jpg ') no-repeat center center fixed;
-webkit-background-size: cover;
-moz-background-size: cover;
-o-background-size: cover;
background-size: cover;
</style>

Arka plan resmi CSS kodunu eklemek için ;

1. Blogger kumanda pnaline giriş yapın.

2. Şablon → Html’yi düzenle ile şablon kodlarınız açın.

3. Aşağıdaki verilen kapanış kodunu CTRL+F ile aratın.Şablon açıkken bakarsanız görebilirsiniz.

</head>
4. Kapanış kodunun hemen üstüne yukarıdaki kodu yapıştırın.
Arka plan resmi CSS kodu
5. Resim.jpg yazan yere eklemek istediğiniz arka plan resim linkini yapıştırın. Blog Şablon önizleme yapın ve kaydedin.

6. Ctrl+F5 ile önbelleği yenileyin.

CSS kod içinde bulunan resim linkini istediğiniz zaman değiştirip kullanabilirsiniz.

Blogger arka plan resmi ile İlgili konu başlıkları ;

Blogger arka plan resmi çalışmıyor çözüm ?
Blogger arka plan resmini kendin hazırla ?
Blogger resim linki nasıl alınır ?

8 yorum

  1. Hocam siteyi yavaşlatan bir uygulama olabilir. Birde resim bulmak çok fazla sorun. Kendimizin çektiği arka plan resimlerini kullanmak gerek ve sade görünüm daha iyi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sami Eski; Bey tam tersi resim olmazsa tarayıcı okuması sonsuz döngü yaratır.Resim ekleyerek tarayıcıya dur diyorsunuz.Ve bu aşamadan sonra içerik ve diğer bilgiler okunuyor. google görsellerden bulabilirsiniz.Dış menşeli resim. Bilgisayar arka plan resimlerinizide kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. Hocam google görsellerden ki resimlerde telif hakkı içerebilir yazıyor çok fazla riskli,ki bazı yazılarımda painti kullandım ve diğer resimleride Microsoft Word Starter 2010 dan ekledim çünkü oradaki resimler telif hakkı içermiyor.

      Sil
    3. Sami bey buda işin diğer tarafı tabi.Şöyleki yayınladığımız tüm resimler için Google bu resimler paylaşıma açıktır ibaresini kullanıyor.Ancak bir açık kapı olarak da uyarı veriyor. tabiy ki insan ister istemez teredüt ediyor. Şimdi mantık kuralım. Blogda yayınladığımız her resim kamuya açık payalaşımdır.Zaten böyle olmasa yayınlayamayız ve kendimizden başkası da göremez.Buda kafalarda soru işareti bırakıyor.Resmin üzerine isim yazarsanız bu defada görsel öneri yapmıyor.En doğrusu sağlam bilinen kendi yöntemleri kullanmak.Tıpkı yaptığınız uygulama gibi.Kişinin yazı ve resmini telif olmadan paylaşabiliyoruz, ama resmini alıp kullanmakta çekiniyoruz.Keser hangi tarafa yontacağı belli olmayan bir çıkmaz gibi.

      Sil
  2. Sayın Adnan Bey nerhabalar ben Onur Tütüncü blogger kullanıcısıyım bir türlü arka planı ayarlayamiyorum gerekirse şifremi vereyim yardımcı olabilir misiniz ? yoksa kafayı yicem :)

    http://onurtutuncu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Onur Tütüncü;
      Bey merhaba, dinamik blogger kulllanıyorsunuz.Sizinle müsit olduğunuzda 18,30 da Google caht de veya hanguat da görüşelim.Konuyu size yaptıracağım sizfe devamlı yapma şansına sahip olacaksınız.bana 18,30 da her ihtimale karşı ilgili yazıdan bir yorum gönderin ve hazır olduğunuzu belirtin lütfen.Arka plan resmini yaptığımızda çok basit olduğunu göreceksiniz.Görüşmek üzere.

      Sil
  3. Merhaba Adnan Güney Bey. Ben blogger'a yeni başladım. Teknolojik yazarım. Wattpad'te okur-yazarlık yaptım. Arka plan ve başka tarz yerlerde resimler için resimlerin üzerine yazı eklenen kullandığınız veya kullanmadığınız bir program var mı? İyi günler dilerim.

    https://saygisizsaygili.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, resim editörü için size Ashampoo snap kullanmanızı öneririm. Web'de aratırsanız bulabilirsiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.