Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hatalı Url Kaldırmayı Lehinize Çevirin

Google Penguan ve Panda Algoritma çalışmaları sonucu web yönetici araçları'nda Url hata düzeleme işlemini lehinize döndürün.Blog ya...

...
Hatalı Url'leri kaldırarak leğinize çevirin
Google Penguan ve Panda Algoritma çalışmaları sonucu web yönetici araçları'nda Url hata düzeleme işlemini lehinize döndürün.Blog yazınıza verdiğiniz hatalı bağlantı linki, bilinmeyen kişilerin yazınızı kopyalayıp sitesinde kullanması, hatalı link bulunan sayfanızın farklı arama motorlarınca indexlemesi sonucu siteniz ve dış bağlantı döngüsü oluşturur.
İç ve dış hatalı linkleri Web yönetici Araçları'ndan kaldırmadığınız sürece kaldırdığınızı sandığınız linkler tekrar karşınıza 503 sunucu hatası veya 404 bulunamadı biçiminde geri döner.Sizde hatanın nerde olduğunu anlamadan sinirlenir Google’a kızarsınız.
Aşağıda anlatacağım konuda hatalı Url kaldırılırken neler yapabiliriz, bu zamanımızı daha faydalı nasıl kullanabileceğimiz hakkında ipuçları bulunmakta.
Hatalı Url kaldırma hakkında ipuçları :
1. web yönetici araçlarında hatalı Url’i kontrol etme.
2. Sayfaya bağlantı veren alanları kontrol etme. (Hatalı sayfa bağlantı linleri)
3. Hatalı olup olmadığını kontrol etmek için açtığınız sayfanızda link hatasını düzenleme ve yeniden paylaşma.
4. Google Plus’a bağlantı veren feedproxy bağlantısını kontrol edip düzenleme veya kaldırma.
5. Hatalı linki düzenleyip gönderdiğiniz halde neden tekrar karşınıza çıktığını anlama. (Link son kısımlarındaki html hataları)
6. Düzenlediğiniz ve kontrol için baktığınız linkleri tekrar paylaşma
7. Google ile getir sekmesi ile tekrar dizine alınmasını sağlama
Birçok arakadaşımızın sorunlarını cevaplayacak ipuçlarını yukarıda belirttim.Anlatmaya çalıştığım konular daha fazla uzun yazılabilir ancak elimden geldiğince sadeleştirmeye çalışıyorum. Arama sonuçları Seo için çok önemli olan bu konuları anladığınızda birçok sorununuzu çözerek, Web yönetici Araçlarını daha verimli kullanmayı anlayacaksınız.
Yazımı okuyan arkadaşlardan tek istediğim bu yazımı paylaşın ve tanıdığınız blog yazarlarına önerin.Yazıyı paylaşmanızı istememin nedeni Web’i hep birlikte daha anlaşıl kullanmamızdan kaynaklanmaktadır.Şahsıma ait hiçbir maddi ve manevi bir katgısı olmadığını, çıkar ve menfaat gözetmediği hatırlatmak isterim.Web’i temiz ve anlaşılır kullanmak en büyük isteğimdir ve yazılarımı da bu amaç ve hedef doğrultusunda yazmaktayım. Şimdi bu ipuçlarını fazla derine inmeden kısaca açıklayalım.
1. Web yönetici araçlarına giriş yapın, Tarama → Tarama hataları sekmesini açın. 

Url hataları sekmesini göreceksiniz. Hatalı Url olan bir sekmeyi açın.
Örnek :Akıllı telefonlar → Sunucu hata sekmesi. İlk linke tıklayın.
2. Yeni bir sekmede sayfa açılacak veya açılamayacaktır.
Sayfa açıldığında yapılacak işlem : Sayfa içeriğiniz kontrol edin göze çarpan resimleri, bağlantı linklerini yeni sekmede açın.Html kaynağını kontrol edin ve hatalı görebileceğiniz her şeyi düzenleyin ve yazınızı güncelleyin. Bir önceki bağlantıdan tekrar sayfayı açın ve yaptığınız değişikleri izleyip paylaşın. Bu kısımda işimiz bitti. Tekrar kontrol edilen sayfaya dönün ve Google gibi getir tıklayarak dizine gönderin.Dizine gönderdiğiniz sayfayı kapatın. kontrol ettiğimiz link sayfasına dönün.
3. Sayfaya bağlantı veren alanlar sekmesini açın. Açılan pencerede birçok bağlantı linklerini göreceksiniz. Siz hatalı Url’i kaldırdığınız halde, devamlı karşınıza aynı hatalı Url olarak çıkmasının kaynağı bu kısımdır.Buradaki linklerin bazıları normal olarak sayfayı açacak bazılarıda açamayacaktır.Açamayan linkler sayfanıza bağlantı veren linklerdir.Bunları da kaldırmadığınız sürece bu hataları devamlı alacaksınız.İşin can damarlarından biri de 
bu kaynaktır. Yazdığınız yazı liklerini az çok tanırsınız.Ancak hiç tanımadığınız linklerle karşılaşacaksınız.Atom, Rss akış linklerini kontrol etmeyin. Diğer linkleri yukarıda anlattığım gibi kontrol edin düzenleyin, paylaşın. En üstteki linke bağlantı veren diğer linkler olduğundan tekrar bunları Google gibi getir ile dizine göndermeniz gerekmiyor.Asıl link'iniz en üstekidir. Alttaki linkler buna bağlantı verdiklerinden hata verebilecek linklerden oluşur.
Web yönetici araçları
Sayfaya bağlantı veren linkler :
İç bağlantılar, dış bağlantılar, kopya siteler, Google plus profil sayfa linkleri, Feedproxy linklerden oluşur.
4. Farklı sitelere yazı yazdı iseniz ve uzun bir zaman sonra bu site liklerinde problem oluştu ise bunları Url kaldırdan kaldıramazsınız. Ancak size hatalı Url olarak devamlı geri dönecektir. Peki ne yapabiliriz ?
a. Siteye giriş yapabiliyorsanız yazıyı düzenleyin linkleri yenileyi veya yazıyı tamamen kaldırın.Kaldırdığınız bu link tekrar hatalı Url olarak dönecektir. Yine kaldıracaksınız.
b. Siteye giriş yapamıyorsanız, pek geçerli bir yöntem değildir. Ancak site sahibinden 
sayfayı kaldırmayı rica edebilirsiniz.
c. Farklı bir sitede yazı sayfa linkinizi kaldırmanın tek çözümü Url kaldırma seçeneğinden sonra pencerede Dizinden kaldır seçeneği ile kaldırmaktır.
Kaldırılmasını istediğiniz linklerin, Google Dizini ve Önbellek'ten kaldırılması biraz zaman alabilir.Bu süre içinde hatalı Url olarak yine görebilirsiniz endişe etmeyin bir müddet sonra tamamen temiz bir sayfa elde edeceksiniz. 

Yukarıda anlatılan konu hakkında düşüncelerinizi belirterek yazıya siz de katgı vererek paylaşımda bulunabilirsiniz. Yazının uzunluğuna bakmayın.Anlatılan konu çok basittir.Biraz çalışma ve uğraşı ile bir ömür boyu sorunlarınızı çözebilecek ipuçları ile doludur.
Her site sahibinin kesin bilmesi gereken konular kapsamındadır.
Guney59 Paylaşım Blog'una 28 Aralık 2013 tarihinde yazar Adnan Güney tarafından yazılmıştır.

2 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey, sizi sürekli takipteyim. Bu gün, bilgi almak yerine gördüğüm bir yanlışı düzeltmek istedim. Yazı başlığınızda "lehinize" yerine, yanlışlıkla "leğinize" yazmışsınız. Sizin gibi bilge bir bloggere bu yüzden saldırmalarına gönlüm razı olmaz. Kolay gelsin efendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim
      Hanım çok teşekkür ederim gerçekten hemen düzelttim.Hemde iki yerde aynı hatayı yapmışım.Sağolun gerçek dosluk budur işte.Hemen cevap yazamadım kusura bakmayın dizine alınmadan kaldırmam gerekliy di Url'i.Diğer sosyal paylaşım sitelerden de kaldırdım zaten.Tekrar çok teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.