Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

CSS İle Dikey Menü Oluşturma Ders 1

Blog/Site Ana sayfa başlık (header) kısmında, CSS ile dikey menü nasıl yapılır. Dikey menü yapımında kullanılan karakter seçenekleri nele...

...
Dikey Menü Oluşturma Ders 1
Blog/Site Ana sayfa başlık (header) kısmında, CSS ile dikey menü nasıl yapılır. Dikey menü yapımında kullanılan karakter seçenekleri nelerdir ? Hangi seçenekler kullanılarak dikey menü yapılır. Hazırladığınız dikey menü stil şekillendirmesi (CSS) nelerdir? Blogger yazarlarının uzun zamandır en çok merak ettikleri ve bir menü çubuğunda dikey ve açılır menülerin nasıl yapıldığı konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Konu hakkında fazla bir açıklama yapmayacağım. Ancak konuyu anlatan sesli video’u izlediğinizde şimdiye kadar aklınıza takılan birçok soruyu da çözdüğünüzü göreceksiniz. Video’u hazırlayan ve seslendiren Mehmet Selçuk Batal beye bir kez daha teşekkür ederim.
Birçok site ve blog yazılarında bu anlatımları gördünüz. Ancak bu anlatımlar size verilen kod parçacıklarından başka birşey değildi. Çok doğal olarak da bu kodları alarak bloglarınızda kullandınız. Kodlardan anlayanlar kod içine yerleştirdikleri geri bağlantılarla backling alarak SEO yapılanmalarını sizlerin sayesinde ileri götürdüler. Birçok blog yazarı arkadaşlarımızda Google aramalarda neden çıkmadıklarını dizinlerde neden olmadıklarını yardım forumlarında dile getirdi, sorguladı. Bilerek yada bilmeden birilerine backling veriyorsanız, bu sizin bir adım geriden ilerlemenize sebebiyet veren bir SEO uygulamasıdır.
SEO çalışmasını anlamak için alim olmak gerekmemektedir. Google içerik kriterlerini bilmek oyunu kurallarına göre oynamak başarının temelidir.Google içerik kriterlerinde çok değer verdiğim bir söz vardır. Google aramalarda çıkmak için değil, içeriğinizin değer taşıması için yazın. Yazdığınızı farklı bir gözle inceleyin. Yazılanlar birilerine bir fayda sağlıyor mu? Bilinçli bir kitle oluşturuyor mu? Fazla sözü uzatmadan aşağıda verdiğim, video izlediğiniz de neden böyle bir yazı yazdığımı anlayacaksınız. CSS ile web sayfası tasarımı başlıklı yazımı bir önceki yazımda sizlere sunmuş ve tepkileri merak etmiştim. Maalesef gördüğüm tepki bomboş bir görünüm sergilemekten ileriye gidemedi. Ve maalesef hazırcı bir toplum düşüncesinden halen kurtulamadığımızı üzülerek belirtmek isterim.
Web Tasarım Dersleri 1
CSS İle Dikey Menü Nasıl Oluşturulur video’sunu inceleyelim :

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.