Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger'da Zemanta Eklenti Ayarları

Blogger da Zemanta Eklentisini anlatmış , ayarlar konusunda bilgi eklememiştik. Blog’umuzda, Zemanta Eklentisi kurduktan sonra ayarları ...

...
Zemanta Preferences Panel Ayarları


Blogger da Zemanta Eklentisini anlatmış, ayarlar konusunda bilgi eklememiştik. Blog’umuzda, Zemanta Eklentisi kurduktan sonra ayarları nasıl yapacağız inceleyelim.

→ Blogunuzda yazı yazdığınız paneli açın

→ Sağ kenarda tercihler (preferences) yazısına tıklayın. Üye girişi yapın.

→ Blog'unuz yazan kısma, Blog URL’ nizi yazın ve ekleyin

→ Hemen alt kısımda Twitter yazan kısma, isterseniz Twitter kullanıcı adınızı yazabilirsiniz.

Tercihler sekmesi :

Bu sekmede kullanacağımız iki yer mevcut, diğerleri kişisel ayarlarınızdır.

→ Bakın yazan sekmeye tıklayın

Görüntü konumu : Zemanta yazısının blog panelinizdeki konumunu sormaktadır.

Görülmesini istediğiniz, sol ve sağ seçeneğini işaretleyin. Ben sol olarak seçim yaptım. Seçimden sonra kurtar yazısına yani kaydet tıklayın.

Zemanta yazısının görülüp görülmemesini soruyor.Arzu ettiğiniz bir ayarı seçebilirsiniz. Ben görülmesin diye seçim yaptım.

HTML Code Style : Html Kod stili
Yazınıza eklenen bağlantıyı yönlendiren seçim kutusu. Tabiyki seçim yeni sekmede açılsın olarak işaretledim. Siz farklı seçebilir veya yazı içinde kontrol ederken de seçimi işartelemeniz mümkündür. İşlemden sonra kaydetmeyi unutmayın.

Blog yazı panelinizin köşesinde yer alan Galeri, İlgili makaleler, Metin linkleri, etiketler gibi seçenekler sunmaktadır. Bu seçimleri deneyerek istediklerinizi aktifleştirebilirsiniz. Sade olması için ben metin likleri ve etiketleri seçtim.Otomotik sonuç kısmında ise seçimim, otomatik olarak yeni öneri getir seçeneğidir.Alt kısımdaki seçenekten siz farklı bir sekme belirleyebilirsiniz. işlemleri bitirdiğinizde kaydetmeyi unutmayın.

NOT: Zemanta, İngilizce ağırlıklı bir eklenti olduğunu unutmayın. Türkçe yazılarınızda birçok bağlantıyı bulamıyabilir. Ancak yazılarınızda ki kelimeleri bulduğundan dolayı ben kullanışlı görüyorum.Zemanta kullanımı hakkında sizde görüşlerinizi belirtin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.