Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Verileri Hakkında Düşüncelerim

Dünya genelinin ilgi ile takip ettiği Alexa artık değerini yitiriyor mu ? Matematik algoritmalarının nasıl çalıştığını bilemem ama, tic...

...
Alexa Verileri

Dünya genelinin ilgi ile takip ettiği Alexa artık değerini yitiriyor mu ? Matematik algoritmalarının nasıl çalıştığını bilemem ama, ticaret üzerine bir düzen kurulu olduğunu söyleyebilirim. Birçok forum ve sitelerde artık Alexa şöyle veya böyle yazıları ile dolu. Bu yazıların nofollow kod teknikleri ile takip edilmesi önlenebilir.

Ancak bildiğim bir yol varsa o da kendi tekniğimdir. 17 Blog ve site üzerinde 2 aydır takip ettiğim Alexa verileri kafasına göre hareket ediyor. Hiçbir yazı yazmadığım blogumda, yorum da yokken veriler düşerken, yazı yazdığım blogumda tam tersi olarak yukarı çıkıyor.Blogcu arkadaşlarla yaptığımız mütala sonucunda onlarda da garip çıkmalar olduğunu duyuyorum. Site sahipleri ile yaptığım görüşmede Alexa’ı eskiden gale aldıklarını şu anda bakmadıklarını söylüyorlar.
Bu da benim düşüncelerimi tamamen doğrular nitelikte gözüküyor.
Alexa verileri nerden alıyor ? Tabi kullandığımız toolbar dan alıyor.Toolbar olmazsa veri alabilir mi ? hayır.Toolbar kullandığım halde veri akışında değişimlerde neden oynama oluyor ? Hadi Google Pagerank güncellemesi yapıyor, bu nedenle sapmalar oluyor dedik. Google çalışmaları bitti. Sonuç yine dalgalı göstergeler.
Şimdi birkaç site üzerinde denemeler yapalım.

1. Site adı : http://guney59.blogspot.com/
Alexa verilerini inceleyelim :




2. Site adı : http://adnanguney.wordpress.com/
Alexa verilerini inceleyelim :




3. Site adı : http://guney59.tumblr.com/
Alexa verilerini inceleyelim :




4. Site adı : http://adnanguney.blogspot.com/
Alexa verilerini inceleyelim :





Birinci sıradaki blogum devamlı çalıştığım 2 senelik bir blog, iki aydır 228 ve 234 arasında oynama yapıyor. Bu nasıl sayaçtır. Türkiye trafiğim 4500 den 3500 düşerken 59 olan site linki 73 çıkıyor trafik sıralaması da yukarı çıkıyor.Tam tersi düşmesi lazım.
İkinci sıradaki wordpress uzantılı blog daha yaşını doldurmadı. Dikkat ederseniz korkuç bir uçurum var.

Çok fazla detaylara girmek istemiyorum.Bu kadar görüntü ve takip bile benim için yeterli bir unsur.Artık diğer düşünceleri sizlerin yorum ve görüşlerinize bakıyorum.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.