Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Drive Çevrimdışı Ayarları

Google Drive, Forumlarda yapılan yeniliklerden sizlere bahsetmiştim. Google Drive ile oluşturduğunuz slayt, çizim vs. dökümanlara İnter...

...
Google Drive Çevrimdışı ayarları nasıl yapılır
Google Drive, Forumlarda yapılan yeniliklerden sizlere bahsetmiştim. Google Drive ile oluşturduğunuz slayt, çizim vs. dökümanlara İnternet Bağlantınız olmadan da ulaşıp çalışabilir, belgelerinizi düzenleyebileceksiniz.Çevrim dışı iken dökümanlarınıza nasıl bağlanacaksınız ? Anlatılan konuya tepkinizi hissediyorum. Bugüne kadar çevrim dışı bir bağlantı duymadınız. Ben de duymamıştım. Ancak artık böyle bir uygulama var ve sistem çalışıyor. Çevrim dışı erişimi ayarlama ;
1. Google Drive açın. Google Drive yüklü değilse, buradan indirerek başlayabilirsiniz.
2. Açılan sayfada sol tarafta Çevrimdışı sekmesine tıklayın.Yukarıdaki resmi inceleyin.
3. Yönergeleri takip edin.İki adımlık bir uygulamadır.
4. Sol tarafta çevrimdışı sekmesini göremediyseniz, sağ tarafda bulunan dişliye tıklayın ve ayarlar sekmesinde, yukarıda anlatılan adımları takip edin.
5. Çevrimiçi iken Google Drive sol üst kısımda yeşil bir onay göreceksiniz. Çevrimdışı iken dökümanınıza tıkladığınızda, isminizin renkli görseli çıkacaktır.Aşağıda örnek olarak yapılan işlemin bir resmi bulunmaktadır.

Çevrim Dışı Çalışma
6. Tüm işlemleriniz bitti ve çevrimiçi olabilmeniz için, döküman üstünde sizi bekleyen bir uyarıyı göreceksiniz. “Bağlantı Algılandı, Çevrimiçi Google Dökünmanlar’a geçiş yap Kapat”. Bağlantıya tıklayarak geçiş yapabilirsiniz.
7. Çevrimdışı erişimi devre dışı bırakmak için dişliye tıklayın “Çevrimdışı Google Dökümanları kullanmayı bırak” seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

Çevrimdışı Google Dökümanlar
8. Etkinliği çevrimdışı bıraktığınızda, aşağıdaki gibi bir uyarı pencere çıkacaktır.İstediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz.
Bu tarayıcı için Çevrimdışı Google Dokümanlar'ı devre dışı bırakın
Bu işlemle, bu bilgisayarda kayıtlı olan tüm Google Dokümanlarının yerel kopyaları kaldırılır. Söz konusu dosyaların çevrimiçi sürümleri etkilenmez. Çevrimdışı Google Dokümanlar'ı başka bir bilgisayarda kullanıyorsanız bu özelliği, kullanıldığı her makinedeki her tarayıcıda kapatmanız gerekir.
Seçili hesap: xxxx@gmail.com

Çevrimdışı Google Dokümanlar'ı devre dışı bırakın

Önemli Not :
Sadece bir şifre korumalı hesabı kişisel bilgisayar veya bilgisayarlarda çevrimdışı erişim sağlayarak Google Drive koruyun. Diğerleri senkronize edilmiş Google belgeler, hesap tabloları ve sunumlar görüntülemek mümkün olabilir çünkü ortak ve paylaşılan bilgisayarlarda çevrimdışı erişimi etkinleştirme konusunda, risk veri koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.