Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Drive Döküman Paylaşım Ayarları

Google Drive ile tüm dökümanlarınızı (Exel, Word, Sunum, Çizim, Forum ) istediğiniz kişilerle paylaşabilir, özel yetki verebilirsiniz...

...
Google Drive Paylaşım Ayarları
Google Drive ile tüm dökümanlarınızı (Exel, Word, Sunum, Çizim, Forum) istediğiniz kişilerle paylaşabilir, özel yetki verebilirsiniz. Proje oluşturarak grub yetkisi ile projenizi yetkilendirdiğiniz kişilerce ortak çalışma yapmanız da mümkündür. Paylaşım birkaç seçenekle gerçekleşiyor.Google Drive ile hazırladığınız projeyi nasıl paylaşacaksınız, yetkilendirmeyi nereden yapacaksınız.1. Hazırladığınız dökümanın sağ üst kısmında Paylaş yazısına tıklayın açılan pencere aşağıdaki resim gibidir.
2. Bağlantıyı şu yolla paylaş :Paylaşım kilidli olduğundan, kilidi açarsanız web de herkesle paylaşabilirsiniz.
3. Erişimi olanlar : Dikkat ederseniz “Özel - Yalnızca aşağıda listelenen kişiler erişebilir” yazısını göreceksiniz. Bu kısımda değiştir tıkladığınızda
a. Web üzerinde herkese açık
b. Bağlantıya sahip olan herkes (Üsteki bağlantıyı gönderdiğiniz kişiler erişebilir)
c. Özel sizin belirleyeceğiniz kişilerin görebileceği alandır. İşte Projenizde kullanmanız gereken alan budur.Projenizi belirli sayıda kişilerin görmesi için bu alanın seçili olması gerekir.
Belirli kişileri nereden ayarlayacaksınız ;
4. Kişi Ekle : Adları, eposta, grup gibi belirlediğiniz kişileri yazarak posta gönderdiğinizde siz ve paylaşımda bulunduğunuz kişiler haricinde bu evrağınıza kimse ulaşamayacaktır.
Posta alanına tıklayın, yan taraf da “Düzenleyebilir, Görüntüleyebilir” adında iki seçenek vardır. İşleminizi bu alanda belirtin. Postala paylaş ve dökümanın bir süretinin de size gelmesini sağlayabilirsiniz.
Google Drive Araç Penceresi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.