Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Grup Sayfası Nasıl Yapılır Videolu Anlatım

Google Sites Grup Sayfası Nasıl Yapılır? Google sites ile site kurduysanız, DNS ayarlarınız yapılmış ve tüm ürünleri görebiliyor olmalısın...

...
Google Sites Grup Sayfası Nasıl Yapılır? Google sites ile site kurduysanız, DNS ayarlarınız yapılmış ve tüm ürünleri görebiliyor olmalısınız. Goole sites’e giriş yapamıyorsanız DNS ayarlarının nasıl yapılacağı hakkında bilgiyi okuyunuz. Peki merak ettiniz DNS ayarlarını yaptınız, Google sites açılış Ana Sayfasına ulaştınız. Ana Sayfada siz ona bakıyorsunuz, o size bakıyor ! Ne olacak şimdi ? Konumuzun dışında bir anlatım ancak, çok değişken düşünmemiz lazım ki, yazımızı okuyan okuyucu kitlemiz aynı anda birkaç düşüncesini gerçekleştirebilsin. Böyle bir düşünce içerisinde hem merak eden, hemde uygulama yapmak isteyen okuyucularımız için aşağıda vereceğim link başlıklarına tıklayarak kendilerine Google Sites ile bir site açabilecek, açtığı sitede yeni bir sayfa oluşturarak ilk site deneyimini kazanarak bizim aramıza katılabilecek.

Bir dakika, duyar gibiyim ! E sonra hepsi bu mudur ? Bitti mi ? Yani sitede yapılacak başka birşey yokmu ? Hemen cevaplamak isterim. Blogumuzun sağ açılır menüsünde “ Google Sites Kurulu “ başlıklı kategorize edilmiş başlığımıza tıkladığınızda “Google Sites kurulumu ve aşamaları altında tüm yazılara ulaşabileceksiniz. Ayrıca ilgili konular altında "coment" yorum yazan yere isteklerinizi, sorularınızı yazarak kısa zamanda ücretsiz sitenizi olgunlaştırabileceksiniz.
Google Sites Grup Sayfasi Nasil Yapilir
Önemli not: Yorum yazdıktan sonra, gönder butonuna basmadan yan tarafda bulunan “yorumları eposta ile bildir “ yazan yeri işaretlerseniz, yorumlarınıza verilecek cevaplar emalinize gelecektir. Yorum cevaplarını dilediğiniz zaman durdurabilirsiniz.
Hemen konumuza geçelim ve “GRUP” hakkındaki yazımızı inceleyelim.
1. Google Forumlarda Grubunuzu kurdunuz. (Grup kurmak için okuyun )
2. Grup kurarken grubunuzun konunuza göre bir adı olmalı,
3. Grup adınızı aldınız ve Google Forumlar Ana Sayfasında Grup adınıza tıkladığınızda İnternet tarayıcı adres çubuğunda en sonda sizin grup adını görebileceksiniz.
İşte bu adres sizin grup URL adresiniz oluyor.
Bir örnekle göstermek gerekirse  ;

https://groups.google.com/forum/?hl=tr&fromgroups=#!forum/guney59
Yukarıda gördüğünüz URL adresi bana ait olup, son kısımdaki “guney59” isim ile belirtilmiştir. Hem uzun, hem kısa olarak yazıya bağlantı vererek kullanabilirsiniz.
Yeni Google Grupları'na hoş geldiniz
URL’ mizi belirledik. Şimdi bu URL ile Google Sites sitemizde ne yapacağız.
1. Google Sites Siteye giriş yapıyoruz.
2. Yeni bir sayfa açıyoruz ve sayfamıza bir ad giriyoruz.
Yukarıda sayfa açma ile ilgili verdiğim linkten bilgi edinebilirsiniz.
Örnek : Grup Forum
3. Sayfa içinde boş yere tıklıyoruz
4. Sol üstte “Ekle” ⇒ Sağ tarafda Gruplar tıkla
5. Açılan Gadget de en üst kısma yukarıda bahsettiğim Grup URL’nizi yapıştırın
6. Genişlik %100 kalsın Yüksekliği 1000 yapabilirsiniz
7. Gadgetinizin üzerinde başlık görüntüle yazan kısma grub adınızı yazabilirsiniz.
8. Tamam tıklayın karşınıza dikdörtgen bir kutu gelecek, burada gadgete bir kez
tıklayın dişli ve yanında mausu gezdirdiğiniz zaman ayarları okuyacaksınız.
9. Ayarlardan “ortala” tıklayın ve sayfayı yukarıdan kaydederek sayfa yenileme yapın.
10. İşlemimiz bitti. Gruplarınızı isitenizde çıkmadan yönetenildiğiniz gibi Google Gruplar Ana Sayfasına giderek de yönetebilirsiniz.Hayırlı olsun.
İstek ve önerileriniz yorum yaparak belirtebilirsiniz.Yorumlar kısmında yorumları eposta ile bildir kısmını işaretlemeyi unutmayın.Yoksa yazdığınız yorumun cevabını ancak sayfaya girdiğinizde görebilirsiniz.

Yaptığımız işlemi AdnanGuney59 Google Stes sitemden görebilirsiniz.

Google sites kurulumu ile ilgili yazılarımızı inceleyerek bilgilerinizi yenileyin. Anlatımları videomuzu izleyerek pekiştirebilirsiniz.

5 yorum

  1. Adnan bey merhaba yine ben mailde de yazmıştım ben 12. maddeye geldim Ben siteye üye oldummu şimdi yoksa önce üyelik mi yapılacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feray hanım.Hoşgeldiniz.
      12. madde anlayamadım ? Benim blogda üyelik yok.Herzaman giriş yapabilirsiniz.Grubu kastediyorsanız evet üstte üye tıklayın açıklamaları okuyun okeyleyin yeterli.Yani grup üyeliği bu.Google forumlarıdır.Herhangi bir site değildir.Rahat ve huzurlu olabilirsiniz.Farklı olsa bende kullanmam zaten.
      Görüşmek üzere.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
    2. Google Plus sizi ekledim.Google plus kullanmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  2. Adnan bey ne hala Alexa ile uğraşıyorum Banneri bloguma koydum sanırım bakarsanız eksik olan ne var bilgi verirseniz evinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feray hanım ;
      Alexa banneri olmamış Bu banner blog site için yorum banneri.Siz diğer banneri kullanacaksınız.Yeni yazptığım videodan çok rahat anlayabilirsiniz.Link veriyorum tarayıcınıza yapıştırıp inceleyebilirsiniz.Takıldığınız yerde aynı içerik altında yorun yazabilirsiniz.Verdiğim cevaplardan haberdar olabilmek için yorum kutusu yanındaki eposta yolu ile abone ol kısmını işaretleyerek yorum yapabilirsiniz.
      Bu linki takip edin:
      http://guney59.blogspot.com/2012/10/sitenizi-alexaya-nasil-kaydedeceksiniz.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.