Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Sites sayfa türleri (Google sites)

Google sites site sayfa türleri hakkında kısa bir açıklama faydalı olacaktır. Google sites sitenizi google hesapları ile açtıysanız zate...

...
Google Sites sayfa özellikleri nelerdir
Google sites site sayfa türleri hakkında kısa bir açıklama faydalı olacaktır.
Google sites sitenizi google hesapları ile açtıysanız zaten bir içerik yazmak için sayfa oluşturmak isteyeceksinizdir.Kısaca bu sayfalar nedir ne işe yarar bu konu hakkında biraz açıklama yapalım.Sitenizde bir sayfa oluşturmak istediğinizde, yazınızın içeriğine bağlı olarak sayfalama türünü seçebilirsiniz.Aşağıda sayfa türlerini nasıl kullanacağınız hakkında bilgiler mevcuttur.

Bu bilgilerden esinlenerek içeriğiniz hangi sayfa türüne uyuyorsa o sayfa türünü seçerek sayfanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Web sayfası :
Web sayfalarınıza içerik, gadget, yazı stili (kalın,italik,alt çizgili,sıra nolu,madde işaretli vs.) gibi biçimlemeleri ekleyecek denetimler mevcuttur.
Ayrıca sayfa altına bilgisayarınızın sabit sürücüsünden doküman ekleyebilirsiniz.Siteyi ortak kullanan birisi varsa aynı dökümanlarda paylaşım ve çalışma sağlayabilirsiniz.Sayfa altında açılır menüleri özelleştirerek yorumlar, ekler gibi kısımlarıda kullanıma açmanız mümkündür.Google sites sayfanızın sürümlerini yaptığınız tüm değişimleri otomatik ve düzenli bir biçimde olarak kaydeder.Bu kaydedilen sürümlerle yanlış yaptığınız bir işlem olduğunda geri alma işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Duyurular ;
Duyuru sayfalarında tıpkı blog kullanımında olduğu gibi sayfa akışınız en yeni olandan en eskiye doğru bir sıralama çerçevesinde akış sağlar.Duyuru sayfasında örneğin hafatalık toplantı notları, son toplantı notları gibi kullanımlarda erişim ve güncel kalmak için güzel bir uygulama olup, seçiminizi belirleyebilirsiniz.Mesala bir Müzik grubunuz var ve haftanın belirli saatlerinde çalışma ve projeler üzerinde görüşmeler sağlıyorsunuz.Görüşme notlarınızı kayıt yapabileceğiz bir doküman sayfasına sahipsiniz.Grup içinde bulunamayan biri sizin aldığınız kararları nerede olursa olsun bu alandan izleme ve yetki verirseniz kararları onaylama durumuna sahip olabiliyor.Yetki verildiği için yazılarını dahi yazarak sizinle iletişime geçebiliyor.Sonuç olarak sizde işinizin çok çabuk hallolmasını sağlayabiliyorsunuz.Hemde yazılı, saatli bir döküman olarak.
Dosya dolabı :
Dosya dolabınız sabit sürücünüzdeki dosyalarınızı saklamanıza, paylaşmanıza , düzenlemenize diğer arkadaşlarınızla ortak hareket etmenize imkan sağlar.Bir dosya eklendiğinde, kaldırıldığında, düzenlendiğinde
sayfaya abone olan herkese bildirim gönderilir.
Sayfa listesi ;
Liste sayfaları istediğiniz konulardaki bilgilerin bir listesini yapabilir, düzenleyebilir, kaldırabilirsiniz.
Dosya dolabı gibi eklediğiniz metinler, eklendiğinde, kaldırıldığında,değiştirildiğinde abone olan kişilere bilgi gönderilir.

Google Sites sayfa özellikleri nelerdir
Yukarıda resimlediğim kısımları incelediğinizde;
Şu site için sayfa Oluştur yazan kısımda : AdnanGuney59 yazmakda.Bu sitemin adıdır.
Sayfanız için bir ad girin : Sayfanızda içeriğinize verdiğiniz başlık ismidir.
Kullanmak için bir şablon seç: Yukarıda bahsettiğim gibi sayfanız içerik kısmı hangi türü kapsıyorsa seçiminizi seçeneklerdeki sayfa türlerini seçerek devam edebilirsiniz.Açıklamalar yukarıda verilmiştir.Resimde görülmeyen diğer kısım ise Konum seç bölümüdür.
Sayfanızı hangi başlık kategorisine yerleştirmek istiyorsanız bu alanı işaretlemeniz yeterlidir.
Sayfa başlığınızda oluştur kısmına tıkladığınızda belirlediğiniz kategori üstünde, altında yada farklı bir alanda yer alacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.